Jeg håber I har glædet jer til at fortsætte med Projekt Disney sammen med mig, i dag skal vi nemlig sætte tænderne i endnu en opskrift fra Fantasia.
Animationen til Paul Dukas “Troldmandens lærling” er en af mine absolutte yndlings sekvenser fra filmen, derfor blev den naturligvis den første af Fantasias 8 kompositioner, som jeg har lavet treats til.
Troldmandens lærling er, lige som resten af Fantasia, dog ikke en kilde hvor det er så nemt at finde direkte ideer til treats. I stedet skal der tænkes lidt kreativt, for at få sekvensen essens bragt frem i opskrifts form.
Sidst fik I en opskrift inspireret af Troldmandens magiske hat, og dagens treat er inspireret af et mindst lige så vigtigt element fra sekvensen.
En hær af snack koste
For der er ikke meget der skriger Troldmandens lærling, som den hær af uregerlige koste Mickey får frembragt med Troldmandens magiske hat på hovedet.
Derfor måtte jeg selvfølgelig se om ikke jeg kunne lave min egen hær af magiske og sprøde koste.
I modsætning til de animerede koste, så består min hær af nogle sprøde snack koste.
De er ganske vist ikke så egnede til at transportere vand, men skal vi ikke bare blive enige om at det er en god ting, da det jo så betyder at I ikke skal frygte oversvømmede køkkener.
Til gengæld er de fortrinelige til at transportere guacamole, salsa og forskellige dips. Så næste gang den skal stå på en lækker snack til fredags hyggen, eller der skal nydes nogle kolde bobler på terassen, så prøv at lave jeres egen lille hær af sprøde snack koste, og se dem vække jeres smagsløg til live.
Loot: 16 koste
Quest level:

Magiske og sprøde snack koste
Ingredienser
- ½ pakke kataifi (en slags strimlet filodej, som kan fås i de fleste mellemøstlige købmænd)
- 16 tykke saltstænger (eller tynde grissinier)
- lidt melklister (lige dele mel og vand, som er rørt til en tyk jævning der kan bruges som spiseligt lim)
- 25 g smør (smeltet)
- lidt salt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Tag en lille smugle af kataifi dejen og sørg for at alle strimlerne vender den samme vej.
- Klip herefter dejen til, så den er ca. 10 cm lang.
- Kom lidt melklister i den ene ende af dejstrimlerne og fold den anden ende herover (sådan så de to ender limes sammen.
- Dyp dernæst en saltstang i melklisteret, og læg den i den ende af dejstrimlerne som du lige har limet sammen (ca. 2/3 dele af saltstangen skal stikke ud fra toppen som kosteskaftet)
- Rul nu dejen omkring saltstangen, og klem den forsigtigt sammen nær toppen.
- Tag nu nogle få ekstra strimler dej, og saml dem til et lille bånd.
- Bind nu dette dejbånd rundt om alle dejstrimlerne nær det sted hvor kosteskaft og kostehoved mødes.
- Klip til sidst kostehovedet lidt til med en køkkensaks og læg kosten på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Fortsæt på samme måde med resten af saltstængerne til du har din helt egen hær af koste på bagepladen.
- Pensel til sidst kostehovederne med lidt smeltet smør og giv dem et lille drys salt.
- Bag kostene i ca. 10 minutter, eller til de er blevet gyldne og sprøde, og server sammen med din yndlings dip.
Vil I gerne se hvordan man laver de her koste, så kan I finde hele processen i en story på Instagram
Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:
Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.
Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats
Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.
Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.
Skriv et svar