Desserter,  Disney,  Fantasia,  Film,  Level 2,  Snacks

Mickeys troldmandshatte – cakepops med citron, vanilje og hvid chokolade (Fantasia del 1)

Cakepops med citron

 

★Hej Nerd Squad★

Det er blevet tid til endnu et kapitel af Projekt Disneyog denne gang lander vi ved den næste klassiker i rækken, nemlig Disney klassiker nummer 3 “Fantasia” fra 1940.

Efter kun to film var Disney allerede blevet et velkendt navn inden for filmbranchen, men efter succeserne med Snehvide og Pinocchio, og et tilfældigt møde mellem Walt Disney og dirigenten Leopold Stokowski i 1937, besluttede man med studiets 3. film at gå en helt ny vej.

Dette ledte til filmen Fantasia, som modsat sine forgængere, er en antologi bestående af otte separate animerede sekvenser.  I filmen finder klassisk animation og klassisk musik, spillet af The Philadelphia Orchestra dirigeret af Leopold Stokowski, sammen og skaber en tidløs og visuelt smuk oplevelse.

Filmen har dog som sådan ikke en decideret rød tråd, der forbinder de enkelte animationer. Men skal i stedet ses som en anderledes koncertoplevelse, hvor musikken oversættes gennem animationerne, så man på smukkeste vis hives helt ind i musikkens verden.

Derfor er Fantasia heller ikke en film, hvor man som sådan har behov for at følge strengt med i hvad der foregår.

I stedet kan man roligt læne sig tilbage, og blot være til stede og nyde den oplevelse det er at se og lytte til filmen.

 

Cakepops med citron

Disneys filmperle bliver til cakepops med citron og vanilje

Filmen er altså en helt særlig perle inden for Disney klassikere, og allerede på dette tidlige stadie i studiets historie ser man hvordan de formår at lege med mediets muligheder, og eksperimenterer med deres film så publikum aldrig helt kan vide hvad man kan forvente af en Disney film.

Walt Disney var selv uhyre begejstret for Fantasia, og han håbede endda at studiet kunne ende med at producere en hel serie af Fantasia film. Desværre så blev biografindtægterne fra filmen langt fra som håbet, 2. Verdenskrig forhindrede distribution i Europa og da filmen deslige var uhyre dyr at producere blev det besluttet ikke at lave flere.

Filmen er dog sidenhen kun vokset i popularitet, og små 60 år efter filmens premiere gik Walt Disneys drøm i opfyldelse, med efterfølgeren Fantasia 2000 – en film som vi nok skal vende tilbage til, når vi når så langt.

Fantasia er dog ikke en film hvor det ligefrem bugner med mad. Men ligesom Disney lod sig inspirere af klassisk musik, til at skabe nogle kreative animationer, vil jeg lade mig inspirere af de otte animationer, til at kreere nogle skønne opskrifter, der alle er lige så kreative og fantastiske som Fantasia.


Mad som er vist i/ inspireret af filmen

Mickeys troldmands hatte cakepops med citron

Magiske og sprøde koste

Dansende svampe kager

Spiselig vulkan fra jordens fødsel

Bacchus vindrue cocktail

Overflødighedshorn med frugt

Harpy brystkager 


I min optik er der ikke meget der slår den ikoniske sekvens med Mickey Mouse og de uregerlige koste i Troldmandens lærling.

Det er er forøvrigt også denne sekvens at hele Fantasia er bygget op omkring, for hvad mange måske ikke ved, så startede Fantasia-projektet som en ny idé til en Mickey Mouse tegne film.

Den tegnefilm tog sidenhen om sig, endte med at få et meget større budget og endte som et spillefilms projekt, i stedet for et kortfilms projekt.

Derfor tænkte jeg at det også var meget passende, at åbne ballet med en opskrift på de fineste små spiselige troldmands hatte med Mickey ører, bestående af cakepops med citron, vanilje og hvid chokolade.

Selvom de her cakepops med citron måske ikke har magi nok i sig, til at vække koste til live. Så er de dog stadig magiske nok til at de på ingen tid kan lave deres helt eget forsvindingsnummer… tror I mig ikke, så prøv bare at stille et fad frem med dem, og se hvad der sker.

 

Cakepops med citron

 


Loot:  20 stk.

Quest level:Level 2


Mickey's cakepops med citron, vanilje og hvid chokolade

Forb. tid35 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid45 min
Antal: 20 stk

Ingredienser

 • 350 g lyse kagerester (f.eks.sandkage)
 • 75 ml flødeost (neutral)
 • 1 citron (saft og skal)
 • 1 tsk. vaniljesukker

Pynt

 • 30 g marcipan
 • Gul frugtfarve
 • Sort frugtfarve
 • 200 g hvid chokolade
 • Blå frugtfarve

Sådan gør du

 • Smuldr kagen til fine krummer med fingrene.
 • Tilsæt flødeost, citronsaft, citronskal og vanilje og rør det hele sammen til det begynder at få en konsistens der minder lidt om romkuglemasse.
 • Sæt dejen på køl i ca. 1 time.
 • Form nu dejen til ca. 20 kegler og stil dem tilbage på køl mens pynten gøres klar.
 • Farv 2/3 marcipanen gul og stik ca. 20 små måner og 60 små stjerner ud (man kan evt, også bruge krymmel i stedet for).
 • Farv herefter den overskydende marcipan sort, stik ca. 40 små Micky Mouse ører ud og stil al marcipan/ krymmel pynten til side.
 • Smelt den hvide chokolade og farv den blå.
 • Dyp nu forsigtigt hver enkel af de kolde kegler i chokoladen og placer et sæt ører på siden af hver hat.
 • Til sidst placeres også en måne og tre stjerner på hver hat, og så er det ellers om at spise dem i en fart før de forsvinder.

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering