“Right then, the meeting has officially come to order, let us all say the pledge
“I am a nice shark, not a mindless eating machine.
If I am to change this image, I must first change myself.
Fish are friends, not food””
(Bruce, Anchor & Chum, Find Nemo 2003)
Citatet overfor stammer naturligvis fra Pixar filmen “Find Nemo”, og selvom der slet ikke vises nogle former for mad i filmen, så er den faktisk ikke helt uden kulinariske referencer. Der er naturligvis ikke særlig mange i filmen, men jeg kunne dog ikke andet end at bide mærke til en ret så spændende en af slagsen i Marlins paniske lille tale på Nemos første skoledag.
“THE DROP OFF!
THEY’RE GOING TO THE DROP OFF?
WHAT ARE YOU INSANE?
WHY DON’T WE JUST FRY THEM UP NOW AND SERVE THEM WITH CHIPS?”
(Marlin, Find Nemo 2003)
Ja jeg ved godt at det er forkert, men efter dette lille diskrete hint til den britiske klassiker fish ‘n’ chips begyndte mundvandet altså at løbe lidt stærkt, og før jeg vidste af det stod jeg lystigt og kokkererede i køkkenet.
Resultatet af min tur i køkkenet så nogle af jer nok på Instagram eller Facebook, hvor jeg flashede et billede af dagens aftensmad som blev indtaget mens “Find Nemo” kørte på flimmeren. Nu ved jeg da godt at nogle nok vil mene at det er et tegn på ren og skær ondskab at spise fish ‘n’ chips foran lille uskyldige Nemo, men når en Nerdy Treat smager så djævelsk godt, ja så glemmer man altså bare at fisk er vore venner og ikke mad… oh well måske jeg hellere må til at indse at jeg nok bare er en endnu mere brutal ædemaskine end de australske hajer Bruce, Chum og Anchor er.
Som en sand anglofil blev mine fish ‘n’ chips naturligvis serveret med traditionelt engelsk tilbehør i form af grønne mushy peas og en lækker og cremet tartarsauce
Læg nu fritterne i blød i isvand i 15 min. herefter skiftes vandet og de ligger i blød i yderligere 15 min. (mens kartoflerne ligger i blød kan man med fordel starte med at ordne sine fisk).
Dyp dernæst fritterne tørre med et viskestykke og kom dem i en stor pose sammen med olie og salt.
Nu skal kartoffelposen rystes godt og så skal friterne ellers en tur i frituren.
Opvarm olien til 180 grader (eller til det syder om en tandstik når den stikkes i olien) og kog fritterne til de begynder at tage farve – det er en god idé kun at koge 1/3 ad gangen.
Lad nu fritterne køle let af og kog dem herefter endnu engang i olien, denne gang til de bliver dejligt sprøde.
Læg nu de færdige fritter på fedtsugende papir så det overskydende olie kan trænge ned i papiret og giv dem et ekstra lille drys salt.
Pisk dernæst øllet i melblandingen og rør det grundigt sammen til en dej uden klumper.
Lad nu dejen hvile på køl i ca. 1 time, når den er færdig med at hvile vendes de stiftpiskede hvider i.
Nu opvarmes olien til 180 grader (eller til det syder om en tandstik når den stikkes i olien) – eller brug den samme som fritterne er kogt i.
Dyp så fiskebidderne i dejen, dryp dem af og sænk dem forsigtigt ned i den varme olie.
Friter fiskebidderne til de er gyldenbrune og sprøde, læg dem på det fedtsugende papir sammen med fritterne og fordel nu de dampende varme og sprøde fish ‘n’ chips på nogle tallerkener, og server med din yndligs dyppelse (mine favoritter er tartar sauce og mushy peas).
Mit navn er Trine, og jeg er en madglad nørd af guds nåde.
Nerdy Treats er min eventyrlige og velsmagende quest gennem fiktionens kulinariske univers, hvor provianten er inspireret af de bedste treats fra film, tv-serier, bøger og videospil.
Jeg håber du vil drage med mig ud på nogle af mine mange køkkeneventyr, og hvis der er en treat du godt kunne tænke dig at se mig lave, så tøv endelig ikke med at sende mig en besked.
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.