Disney

En ondskabsfuld omgang fish ‘n’ chips

Fish 'n' chips

 

“Right then, the meeting has officially come to order, let us all say the pledge

“I am a nice shark, not a mindless eating machine.

If I am to change this image, I must first change myself.

Fish are friends, not food””

(Bruce, Anchor & Chum, Find Nemo 2003)

 

Citatet overfor stammer naturligvis fra Pixar filmen “Find Nemo”, og selvom der slet ikke vises nogle former for mad i filmen, så er den faktisk ikke helt uden kulinariske referencer. Der er naturligvis ikke særlig mange i filmen, men jeg kunne dog ikke andet end at bide mærke til en ret så spændende en af slagsen i Marlins paniske lille tale på Nemos første skoledag.

 

“THE DROP OFF!

THEY’RE GOING TO THE DROP OFF?

WHAT ARE YOU INSANE?

WHY DON’T WE JUST FRY THEM UP NOW AND SERVE THEM WITH CHIPS?”

(Marlin, Find Nemo 2003)

 

Ja jeg ved godt at det er forkert, men efter dette lille diskrete hint til den britiske klassiker fish ‘n’ chips begyndte mundvandet altså at løbe lidt stærkt, og før jeg vidste af det stod jeg lystigt og kokkererede i køkkenet.

Resultatet af min tur i køkkenet så nogle af jer nok på Instagram eller Facebook, hvor jeg flashede et billede af dagens aftensmad som blev indtaget mens “Find Nemo” kørte på flimmeren. Nu ved jeg da godt at nogle nok vil mene at det er et tegn på ren og skær ondskab at spise fish ‘n’ chips foran lille uskyldige Nemo, men når en Nerdy Treat smager så djævelsk godt, ja så glemmer man altså bare at fisk er vore venner og ikke mad… oh well måske jeg hellere må til at indse at jeg nok bare er en endnu mere brutal ædemaskine end de australske hajer Bruce, Chum og Anchor er.

Som en sand anglofil blev mine fish ‘n’ chips naturligvis serveret med traditionelt engelsk tilbehør i form af grønne mushy peas og en lækker og cremet tartarsauce 


Level: Level 2


Sprøde fritter

Ingredienser

  • 4 store bagekartofler
  • 2 spsk. olie
  • salt
  • olie (til fritering)

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tykke fritter.
  • Læg nu fritterne i blød i isvand i 15 min. herefter skiftes vandet og de ligger i blød i yderligere 15 min. (mens kartoflerne ligger i blød kan man med fordel starte med at ordne sine fisk).
  • Dyp dernæst fritterne tørre med et viskestykke og kom dem i en stor pose sammen med olie og salt.
  • Nu skal kartoffelposen rystes godt og så skal friterne ellers en tur i frituren.
  • Opvarm olien til 180 grader (eller til det syder om en tandstik når den stikkes i olien) og kog fritterne til de begynder at tage farve – det er en god idé kun at koge 1/3 ad gangen.
  • Lad nu fritterne køle let af og kog dem herefter endnu engang i olien, denne gang til de bliver dejligt sprøde.
  • Læg nu de færdige fritter på fedtsugende papir så det overskydende olie kan trænge ned i papiret og giv dem et ekstra lille drys salt.

 


Level: Level 2


Fiske nuggets

Ingredienser

  • 200 g mel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. røget paprika
  • 250 ml øl
  • 2 æggehvider (stift pisket)
  • 2 store torskefileter (skåret i mundrette bider)
  • olie (til fritering)

Sådan gør du

  • Bland mel med bagepulver, salt og paprika.
  • Pisk dernæst øllet i melblandingen og rør det grundigt sammen til en dej uden klumper.
  • Lad nu dejen hvile på køl i ca. 1 time, når den er færdig med at hvile vendes de stiftpiskede hvider i.
  • Nu opvarmes olien til 180 grader (eller til det syder om en tandstik når den stikkes i olien) – eller brug den samme som fritterne er kogt i.
  • Dyp så fiskebidderne i dejen, dryp dem af og sænk dem forsigtigt ned i den varme olie.
  • Friter fiskebidderne til de er gyldenbrune og sprøde, læg dem på det fedtsugende papir sammen med fritterne og fordel nu de dampende varme og sprøde fish ‘n’ chips på nogle tallerkener, og server med din yndligs dyppelse (mine favoritter er tartar sauce og mushy peas).

Level:


Tartare sauce

Ingredienser

  • 200 g god mayonnaise (jeg brugte Hellmanns)
  • 2 spsk. græsk yoghurt
  • 1 hårdkogt æg (fint hakket)
  • 1 spsk. kapers (fint hakket)
  • 1 syltet agurk (fint hakket)
  • 1 lille rødløg (fint hakket)
  • 1 spsk. purløg (fint hakket)
  • ½ spsk. dild (fint hakket)
  • ½ spsk. dijonsennep
  • salt
  • peber
  • citronsaft

Sådan gør du

  • Rør mayonnaise og yoghurt sammen og vend æg, kapers, drueagurk, rødløg og krydderurter i.
  • Smag nu saucen til med dijonsennep, salt, peber og lidt citronsaft.


Level:


Mushy peas

Ingredienser

  • 1 spsk. smør
  • 500 g ærter (frosne)
  • 60 ml vand
  • ½ citron (saft)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kom smør, ærter og vand i en gryde ved middel varme og lad det hele simre under låg i små 10 min.
  • Fjern dernæst gryden fra varmen og mos ærterne enten med en kartoffelmoser eller giv dem en hurtig tur med stavblenderen.
  • Smag nu ærterne til med citronsaft, salt og peber.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *