Desserter,  Disney,  Fantasia,  Film,  Level 3,  Snacks

Dansende svampe kager (Fantasia del 3)

svampe kager

 

★Hej Nerd Squad★

Forårsesmesteret på universitetet er ved at synge på sidste vers, og sommerferien er for mit vedkommende ved at stå for døren.

Igen i år kan jeg se frem til at tilbringe en stor del af ferien på mit dejlige arbejde på Vikingeskibsmuseet,  som efter en al for lang nedlukning  endelig er klar til at åbne igen.

Jeg har jo lige som så mange andre siddet hjemme siden marts, og de sidste par måneder har de fleste sociale interaktioner  foregået gennem en skærm. Derfor glæder jeg mig også virkelig meget til at komme ud i den virkelige verden igen, og møde nogle rigtige mennesker.

Jeg skal dog først tilbage efter jeg har overstået den sidste eksamen på uni, derfor kommer jeg til at være hjemme næsten en måned endnu.

En Disney-pause mellem eksamens skriverierne

Eksamenaskrivningen er selvfølgelig vigtig, men hvis al tiden kommer til at gå med det, så tror jeg ærligt talt at computeren på øverste etage kommer til at brænde sammen.

Det går naturligvis ikke, og siden jeg jo små småt er ved at spise mig igennem Fantasia, tænker jeg at eksamens pauserne skal gå med at få lavet lidt flere treats fra filmen.

Lige nu er jeg faktisk så heldig, at jeg rent faktisk har en lille eksamens pause. Derfor bliver den selvfølgelig udnyttet til at dele denne opskrift på svampe kager, min seneste treat fra Fantasia – men mon ikke jeg også får udtænkt den næste treat i rækken, inden der skal skrives lidt igen.

 

svampe kager

 

Jeg har jo allerede fået lavet et par treats fra min personlige favorit komposition fra filmen, Troldmandens Lærling af Paul Dukas (de kan findes HER og HER).

I min iver efter at komme til den komposition, fik jeg dog sprunget både den første og anden komposition over. Den første komposition er  Johan Sebastian Bachs Toccata og Fuga, som er sat til en serie abstrakte billeder.

Smuk som den er, formåede den dog ikke at få de kreative safter til at flyde og derfor valgte jeg ikke at lave nogen treat til den. Den anden komposition derimod var Tjajkovskijs Nøddeknækker Suite, og den kunne jeg simpelthen ikke ignorere.

Dansende svampe kager i køkkenet

Det er nemlig i Nøddeknækker Suiten at man møde der seks fine rød-hvide asiatiske dansende svampe, som man helt sikkert kan huske hvis man har set Fantasia. Flere af jer har da også allerede skrevet til mig, for at spørge om ikke jeg også kunne tænke at lave noget med dem.

Det kunne jeg selvfølgelig, for når noget er så afsindig yndigt som rød-hvide dansende svampe, så fanger det selvfølgelig også mit øje. Derfor var jeg ikke sen til at hoppe ind i tænkeboksen, for at finde en måde at lave min egen lille svampe danse troupe på.

Mine dansende svampe blev til nogle ret så søde og velsmagende svampe kager.

Der er dog ikke nær så meget spræl i svampe kagerne, som der er i dem fra filmen. Men fine er de i hvert fald – og så garanterer jeg at de vil få enhver der spiser dem til at danse rundt af glæde…. muligvis mens man nynner den kinesiske dans fra Nøddeknækkeren.

 


Loot:  30 svampe

Quest level:


Dansende svampe småkager

Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Hvile tid1 t
Samlet tid2 t

Ingredienser

Svampehoveder

  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 150 g smør (blødt)
  • 380 g hvedemel
  • 155 g flormelis
  • tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. vand (koldt)

Svampestokken

  • 70 g smør (blødt)
  • 70 g sukker
  • 1 æg
  • 200 g hvedemel
  • 80 g hasselnøddemel
  • tsk. bagepulver
  • 2 spsk. vand

Fyld

  • Overskydende krummer fra svampehovederne
  • 50 g hasselnøddemel
  • 3 – 5 spsk. hindbær marmelade

Pynt

  • 700 g hvid chokolade (smeltet)
  • rød frugtfarve
  • evt. lidt kokosolie

Sådan gør du

Svampehovederne

  • Pisk æg, æggeblomme og smør til en ensartet masse (hvis det skiller lidt, så gør det ikke noget. Dejen skal nok samle sig igen når melet tilsættes).
  • Bland mel, sukker, bagepulver og vanilje i en skål og sigt blandingen ned i smørmassen.
  • Ælt dejen let sammen, tilsæt vandet og saml så dejen til en kugle.
  • Pak dejen ind i film og lad den hvile på køl i minimum 30 minutter.
  • Tril den afkølede dej til små kugler (ca.25 gram eller på størrelse med en valnød) og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
    svampe kager
  • Bag svampehovederne i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 10 – 15 minutter.
    svampe kager
  • Mens svampehovederne stadig er lune, bruges en lille ske til at udhule hovederne – HUSK AT GEMME KRUMMERNE!
    svampe kager

Svampestokkene

  • Pisk smør og sukker sammen med en elpisker til det bliver lyst og luftigt.
  • Rør mel, hasselnøddemel og bagepulver sammen i en skål og sigt halvdelen ned til smørblandingen.
  • Pisk nu de tørre ingredienser sammen med smørblandingen og tilsæt ægget.
  • Rør ægget helt ind i dejen, før de resterende tørre ingredienser sigtes i.
  • Ælt dejen let sammen og form den herefter til en kugle, der pakkes ind i film og stilles på køl i minimum 30 minutter.
  • Rul nu den afkølede dej ud til pølser der er ca. lige så tyk som en pegefinger, og skær den i 2 cm lange stykker.
    svampe kager
  • Placer stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag svampestokkene i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 10 – 15 minutter.
    svampe kager

Fyldet

  • Rør de overskydende krummer fra svampehovederne, hasselnøddemelet og hindbærmarmeladen sammen til en blød masse, som minder lidt om romkuglemasse i konsistens.
    svampe kager
  • Fyld nu denne masse tilbage i de udhulede svampehoveder, og indsæt en svampestok i hvert svampehoved.
    svampe kager
  • Er der overskydende fyld, så fjernes dette.
    svampe kager

Pynt

  • Dyp først svampestokkene i den smeltede hvide chokolade lad dem tørre en smugle.
    svampe kager
  • Farv herefter den overskydende chokolade rød, tykner chokoladen en smugle når farven tilsættes, så kan man røre en smugle kokosolie i for at tynde chokoladen lidt igen.
  • Når du kan røre ved svampestokkene, vendes svampene om, og svampehovederne dyppes i den røde chokolade.
  • Lad svampene tørre endnu engang inden de serveres, eller kommes i køleskabet i en lufttæt beholder.

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering