Anmeldelse: Djævlepassagen 2 – og en opskrift på djævelsk gode brownies med cheesecake og hindbær swirl

Brownie med cheesecake og hindbær

Brownie med cheesecake og hindbær swirl

★Hej Nerd Squad★

Sidste år udkom bogen “Djævlepassagen del 1 – Sortedammens hemmeligheder”, en bog jeg kaldte efterårtes must read bog.

Nu har bogen fået en efterfølgen, den har jeg fået lov til at anmelde, og ikke overraskende blev jeg også denne gang inspireret til at gå en tur i køkkenet.

Det var udseendet af en frygtelig helvedeshund som inspirerede mig, og det kom der en djævelsk god brownie med cheesecake og hindbær swirl ud af – og opskriften den kan I finde efter anmeldelsen herunder.

 

“Rester af forkullet pels og kød sad i sorte klumper, der klæbede ind mod de blottede knogler, og en stank af svovl og råddenskab bølgede omkring den, som var den stukket af fra Helvede”

(Djævlepassagen del 2 – Devotstjernens hånd, Karen Inge Nielsen)

 

Bogens bagside tekst:

Månen skinner blegt over Sortedammen, da den nye Stormester træder frem. Som i trance lytter han til Slangens hvislende stemme, mens han stirrer ud over den bølgende tåge, hvor Helvedeshunden langsomt kommer til syne. Inden længe vil djævlepassagen åbne sig, og Mørkets Herre vil indtage hans krop.

Mørket lukker sig om Marcus og Kira, da Sortedammens tåge indhyller herregården Herstedholm og med ét forandre alt. Den ruin, lokalbefolkningen mener, Herstedholm er, viser sig for dem i al sit forfald. Selvom stedet er ubeboeligt for mennesker, er det tydeligt, at andre væsner kan skjule sig mellem de gamle mure.

Herregårdens historie rummer mange dystre hemmeligheder, der rækker ud af  historiens mørke, lige fra troldkvinden Maren og til det sidste århundredes sindssygehospital.

Ikke alle fortidens rædsler forbliver glemt i den forbandede nat, som Marcus og Kira må kæmpe sig igennem for at overleve.

Hurtigt går det op for Marcus og Kira, at der er mere på spil end blot at slippe ud af den hjemsøgte herregård.

Helvedes dæmoner kradser mod porten til Djævlepassagen, og kun de tre relikvier i Devotstjernens hånd kan forhindre den i at åbne sig.


Nerd Score

Meh, it’s ok I guess


Den første bog “Djævlepassagen del 1 – Sortedammens hemmeligheder”, var en bog der med sin mørke fantasy og dæmoniske gys både formåede at drage læseren ind, og sende en uhyggelig rislen ned langs rygraden jo længere ind i fortællingen man kom.

Det var en bog hvor man som læser blev præsenterer for en todelt fortælling der til dels foregik i nutiden, og til dels i slutningen af 1600-tallet. Takket være forfatterens skrivestil blev læserens nysgerrighed vækket, og det  i en sådan grad at man næsten ikke kunne vende siderne hurtigt nok.

Derfor var mine forventninger da også store til bog 2, og jeg kunne næsten ikke vente med at komme tilbage til både Marcus- og Elviras Herstedholm.

 

Den svære toer

“Djævlepassagen del 2 – Devotstjernens hånd” er egentligt bygget op på på samme måde som bog 1 var,  og endnu engang følger man udviklingen både i nutiden og fortiden.

Dog virkede samspillet mellem de to tider ikke nær lige så veludført i denne bog, og i stedet for at bidrage til én samlet fortælling hvor Herstedholms hemmeligheder langsomt udfoldedes, virkede de to tider for mig i langt højere grad til at modvirke hinandens fortællerstil, spændingen og plottets fremdrift.

Ofte sad jeg med en fornemmelse af at man havde at gøre med  to gode historier, der hver i sær havde potentiale til at blive nogle fantastiske fortællinger, hvis de blot var foregået i to  separate bøger. For sammensmeltningen mellem dem var desværre  ikke nær lige så flydende og fængende som den jeg oplevede i bog 1.

Jeg påtænker at det muligvis kan have noget at gøre med, at seancerne fra nutiden foregår over en enkelt nat, og derfor følte jeg heller ikke at jeg fik helt god nok tid til at udforske og komme helt under huden på Marcus og Kira.

Derimod kunne jeg virkelig godt lide, at man i den her bog fik lov til at komme meget mere tilbage i tiden. For i 1600-tallet følte jeg virkelig at forfatteren havde lagt et stort arbejde i at beskrive både hændelserne og personerne.

Dette fokus på fortiden betød derfor at jeg følte at man fik et godt fundament der forklarerede hvorfor hændelserne med djævlepassagen, stormesteren og djævlen skete i nutiden.

Personerne i fortiden blev også flot udpenslet, og jeg følte virkelig at man her havde med et yderst interessant persongalleri at gøre, som på smukkeste vis byggede videre på deres personaer fra bog 1 – desværre kom det store og fyldestgørende arbejde med fortiden på bekostning af fortællingen i nutiden.

 

Brownie med cheesecake og hindbær

 

Tidsforviring eller genistreg?

Den del af bogen som foregår i nutiden virker som sagt utroligt skyndt, og man føler ikke rigtigt at man lærer mere om karakterene som man lærte at kende i bog 1.

Synsvinklerne fra Marcus og Kira virkede flade, og jeg ville virkelig ønske at man som læser fik mere end bare en enkel nat sammen med dem, for dette skæve fokus mellem fortællingerne i fortiden og nutiden betød desværre at bogen endte med at virke ret langtrukken.

Det særlige spring i tiden mellem en enkelt nat i nutiden og en længere periode i 1600-tallet, betød også at jeg til tider godt kunne have lidt svært ved at danne mig et overblik, og følge plottets fremdrift.

Det efterlod mig langt hen af vejen rimeligt forvirret som læser, men hvem ved, måske er denne forvirring i virkeligheden en genistreg fra forfatterens side.

For når man forvirre en læser til en uhyggelig roman, til en sådan grad er der ikke kan dannes et egentligt overblik, så bliver det også ret svært at se gennemskue hvad der evt. gemmer sig af dæmoner og ånder rundt om hjørnerne.

 

Brownie med cheesecake og hindbær

 

Derfor kan man selvfølgelig argumenterer for at det er et meget klogt valg fra forfatterens side at strukturerer sin bog på denne måde… desværre er det dog ikke en fortællerstrategi som jeg personligt er en særligt stor fan af.

Jeg vil dog slutte med at sige, at hvis man ser på de to bøger i en samlet enhed, så får man med Djævlepassagen en fin og uhyggelig fortælling der indeholder både ånder, dæmoner, helvedeshunde og  hjemsøgte herregårde.

Så hvis man er på udkig efter en mørk dansk historie med gys og gru, så er Karen Inge Nielsens to bøger et ret godt valg at give sig i kast med.

Tak til forfatteren Karen Inge Nielsen og forlaget Dreamlitt for anmeldereksemplaret af bogen


Loot: 24 brownies

Quest level: 50 minutter


Brownies med cheesecake og hindbær swirl

Forb. tid20 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid50 min
Antal: 24 stk.

Ingredienser

  • 150 g mørk chokolade (groft hakket)
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 1 spsk. kaffepulver
  • 250 g smør (smeltet)
  • 150 g sukker
  • 50 g farin
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 5 æg
  • 120 g hvedemel
  • 1/4 tsk. salt
  • 50 g mørk chokolade (groft hakket)

Ostecreme

  • 200 g flødeost (naturel)
  • 30 g sukker
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • 30 g smør (blødt)
  • 1 æggeblommer
  • 50 g hindbær marmelade

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Kom chokolade, kakaopulver og kaffepulver i en skål, hæld det lune og smeltede smør over og lad det stå og trække i minimum 2 minutter.
  • Pisk chokoladeblandingen til den er helt glat og ensartet, og stil den til side.
  • Kom dernæst sukker, farin, vanilje og æg i en stor skål og pisk det lyst og luftigt med en elpisker i ca. 10 minutter.
  • Pisk herefter chokoladeplaningen i den tykke æggesnaps.
  • Sigt hvedemel og salt i, og vend dejen sammen til den lige præcis begynder at samle sig.
  • Vend dernæst chokoladestykkerne i dejen.
  • Hæld dejen i en smurt bageform og stil formen til side.

Ostecreme

  • Blend ost, sukker, vanilje, smør og æggeblommer sammen til en blød og ensartet ostecreme i en foodprocesser.
  • Fordel ostecremen i små klatter oven på browniedejen, og kom ca. en tsk. hindbærmarmelade oven på hver osteklat.
  • Kør herefter spidsen af en kniv igennem toppen af kagen for at skabe en marmoreret effekt.
  • Bag brownien i ca. 30 minutter.
  • Lad brownien køle helt af, inden den skæres i 24 stykker og serveres.

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Min pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *