Beorns dobbeltbagte honningkager

 

Så blev det tid til at dele den sidste opskrift fra hobbit dagens Tolkien collab med Hva’ Fan med alle jer nørder derude. I har allerede fået opskrifterne på Smaugs choko-chili cupcakes med appelsin creme og  Bilbos scones med friskkærnet smør, og i dag er tiden endelig inde til at dele  opskriften på Beorns dobbelbagte honning kager.

Under min research til denne opskrift faldt jeg over rigtig mange udgaver af Beorns honningkager, men stort set ingen var tro mod den beskrivelsen vi får af kagerne i bøgerne. Enten var de ikke dobbeltbagte, eller også var de glaserede skærekager som – let’s face it, ikke ville være særlig gode som rejse proviant for dværgene og Bilbos videre færd.

Efter en længere tænkepause kom jeg dog frem til følgende opskrift som i finder herunder. Den er baseret på den italienske biscotti som både er velsmagende, har en lang holdbarhed som Beorns kager… og nårh ja vigtigst af alt så er de rent faktisk blevet bagt to gange, præcis som Beorns bagværk i bogen.

 

“Dette er, hvad han lovede at gøre for dem. Til deres rejse gennem skoven ville han skaffe hver af dem en pony og Gandalf en hest, og han ville læsse dem med mad, som med omtanke kunne række til flere uger, og som var pakket, så den var så let som mulig at transportere – nødder, mel, forseglede krukker med tørret frugt og røde lerkrukker med honning og dobbeltbagte kager, der kunne holde sig længe, og som de kunne klare sig længe på bare en smule af. Hvordan de blev til var en af hans hemmeligheder; men der var honning i dem, som i det meste af hans mad, og selv om man blev tørstig af dem, var de gode at spise.”

(Hobbitten, J.R.R Tolkien) 


loot: ca 45 stk

Level:


Beorns dobbeltbagte honningkager

Antal 45 stk.

Ingredienser

  • 470 g mel
  • tsk. bagepulver
  • ½ tsk. fint salt
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. kanel (stødt)
  • ½ tsk. ingefør (stødt)
  • ½ tsk. nellike (stødt)
  • ¼ tsk. muskat (stødt)
  • 60 g smør
  • 100 g farin
  • 150 g honning
  • 2 appelsiner (saft og skal)
  • 2 æg

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Si mel, bagepulver, salt, vanilje, kanel, ingefær, nelliker og muskat sammen i en skål og stil det til side.
  • Pisk i en anden skål smør, farin, honning og appelsinskal sammen til det bliver lyst og luftigt.
  • Når sukkermassen er luftig piskes æggene og appelsinsaften i inden de tørre ingredienser vendes i lidt ad gangen til du har en sammenhængende og krydret dej.
  • Del nu dejen i tre lige store stykker og form hvert stykke til 4 cm brede stænger.
  • Placer herefter stængerne på en bageplade med bagepapir og bag dem første gang i ca. 20 minutter eller til de begynder at blive gyldne.
  • Tag herefter stængerne ud af ovnen og skær dem i stykker der er 1 cm tykke.
  • Sænk nu ovnens varme til 160 grader og kom honningkagerne tilbage i ovnen og bag dem anden gang i 10-15 minutter eller til kagerne er helt tørre og hårde.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering