Join the dark side we have waffles

[Reklame]

 

 

★Hej Nerd Squad ★

Søndag den 25. marts var det vaffeldagen, og jeg havde virkelig håbet at jeg kunne nå at få skrevet det her indlæg  færdigt inden da.

Jeg har nemlig fået de fedeste vaffeljern tilsendt af Coolstuff som skulle afprøves i dagens anledning, her på det sidste har jeg dog bare haft super travlt med livet bag skærmen, derfor får I altså først mine opskrifter på de her totalt awesome nørdede Star Wars vafler i dag.

 

Coolstuff sendte to vaffeljern min vej, et til at lave Darth Vader vafler, og et til at lave Stormtropper vafler (der findes  faktisk også et tredje jern i serien til at lave Death Star vafler og det indtager pt. førstepladsen på min ønskeseddel/ to buy seddel)

Begge jern producerer de smukkeste Star Wars vafler imperiet nogensinde har set, og jeg er sikker på at der ikke findes den Sith hvis hjerte ikke ville smelte bare en lille smugle, hvis de fik serveret en stor stak lune oreo- eller brownievafler formet som selveste mørkets fyrste.

Vaffeljernene er udstyret med en justerbar termostat, så man selv kan justerer hvor mørke man vil have sine vafler. Jeg legede lidt frem og tilbage, men fandt at jeg fik det bedste resultat ved den højeste setting.

Vaffeljernene er også udstyret med en lille indikator lampe som efter sigende skulle angive hvornår vaflerne er færdigbagte. Jeg synes dog ikke at den lille lampe var helt til at stole på, og de fleste gange hvor jeg bagte efter den endte jeg med underbagte vafler.

Det kan naturligvis skyldes den dej jeg brugte, men da der ikke fulgte en anbefalet opskrift med i kassen, baserede jeg vaflerne på min egen standard vaffelopskrift.

Brownie vaflerne skulle ligeledes have længere tid end indikatorlampen lyste, men det vælger jeg ikke at se som et lige så stort problem, da der her var tale om en helt anden type dej der arter sig markant anderledes end en klassisk vaffeldej.

 

 

Skal dine Star Wars vafler være med Darth Vader eller en Stormtrooper?

Jeg testede begge vaffeljern på lige fod, men jeg syntes at Darth Vader jernet fordelte varmen mere jævnt end Stormtropper jernet og derfor producerede de bedste vafler, også når man udsatte den for den tykkere browniedej.

Dermed ikke sagt at Stormtropper jernet ikke bagte gode vafler, for det gjorde det skam, jeg syntes bare at Darth Vader jernet lige var en my bedre.

Med hensyn til rengøringen, så slog mørkets fyrste også Stormtropperen, på denne konto, designets lige streger og simple udformning gjorde at rengøringen var overstået på ingen tid, hvorimod Stormtropperens enkelte steder havde en lidt mere detaljeret udformning som godt kunne være lidt svær at få gjort ren.

Alt i alt var det nogle rigtig gode jern der producerede lækre og rimeligt ensartede Star Wars vafler, så stort tak til Coolstuff som har tilsendt mig jernene.

Og hop så ind i den nærmeste TIE fighter og smut ud og saml forsyninger, for her får I opskrifterne på de oreo- og brownievafler der blev bagt mens jeg testede de to vaffeljern – velbekomme!

 


Nerd Score

I Loved It


 

Har I fået lyst til at prøve en anden god vaffelopskrift, så kan jeg klart anbefale at I også lige tjekker Percy Jacksons blå vafler ud.


Loot: 10 vafler

Quest level: Level 2


Oreo vafler

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 10 vafler

Ingredienser

 • 250 g mel
 • ½ tsk. salt
 • 2 spsk. sukker
 • 1 tsk. vanilje
 • 500 ml mælk
 • 4 æg
 • 1 pk. Oreos (knust)
 • lidt smeltet smør (til pensling)

Sådan gør du

 • Pisk mel, salt, sukker og vanilje sammen med mælken;Pisk æggene let sammen og rør dem i dejen inden oreosne vendes i.
 • Varm et vaffeljern godt igennem og pensel det med lidt smeltet smør.
 • Hæld ca. ½ – 1 dl dej i vaffeljernet, luk låget og lad vaflerne bage til de er svagt lysebrune på begge sider.

Loot: 5 – 8 vafler

Quest level: Level 2


Brownie vafler

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 6 vafler

Ingredienser

 • 250 g smør
 • 150 g mørk chokolade (groft hakket)
 • 4 æg
 • 200 g sukker
 • 150 g mel
 • 3 spsk. kakao
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 1 tsk. bagepulver
 • lidt smeltet smør (til pensling)

Sådan gør du

 • Smelt smør og chokolade i en gryde og lad det køle af.
 • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
 • Bland mel, kakao, vanilje og bagepulver og vend det forsigtigt i æggesnapsen.
 • Vend til sidst den afkølede chokoladeblanding i.
 • Varm et vaffeljern godt igennem og pensel det med lidt smeltet smør..
 • Hæld ca. ½ dl dej i vaffeljernet, luk låget og lad vaflerne bage i ca. 5-6 minutter eller til de er gennembagte

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering