Anmeldelse: Djævlepassagen

Djævlepassagen

 

★Hej Nerd Squad ★

Nu har jeg endelig fået tid til at læse årets must read efterårsbog: “Djævlepassagen del 1 – Sortedammens hemmeligheder”.

Derfor får I i dag min anmeldelse af bogen, og naturligvis også en sprit ny opskrift inspireret af bogen, på de lækreste djævelske boller direkte fra Sortedammens dynd.

 

Bogens bagside tekst:

Månen skinner blegt over Sortedammen, da kvinden tænder lysene i pentagrammet. Som i trance skærer hun herrens tegn og lader helvedes flammer brænde i sit blod. Inden længe vil Djævlepassagen åbne sig, og Mørkets Herre vil indtage hendes krop.

En uforklarlig kraft trækker i Marcus, da han står på trappen foran Herstedholm herregård – hans nye hjem. Hurtigt bliver Marcus grebet af Herregårdens mystik og uhygge. Stemmer begynder at hviske til ham, og især én kvindestemme brænder sig ind i hans tanker – en kvinde ved navn Elvira, der tidligere var frue på herregården.

Langsomt går det op for Marcus, at Herstedholm er hjemsøgt. Fortidens løgne, ulykkelige skæbner og hemmeligheder ligger gemt i Sortedammens mærke dynd. I drømme fører Elviras stemme ham tilbage til en tid, der snart skal vise sig at være mere virkelig, end godt er.


Nerd Score

I loved it


“Djævlepassagen del 1 – Sortedammens hemmeligheder” er, til trods for sin til tider lidt forvirrende opstart, en skøn bog der helt klart er et must at læse hvis man er til mørk fantasy og dæmoniske gys. Specielt her i efterårets mørke tid, hvor vinden rusker i træerne udenfor, og uhygge og hygge kæmper en brav kamp om at snige sig ind i din stue.

Bogen er ikke bygget helt traditionelt op, i denne bog følger læseren nemlig to hovedpersoner. Drengen Marcus fra nutiden, som nettop er flyttet fra Albertslund til herregården Herstedholm i det mørke Jylland sammen med sin mor, og pigen Elvira der i slutningen af 1600-tallet startede sit liv ud som køkkenpige på selv sammen herregård.

Det er et klogt valg fra fortatterens side, at vælge at skrive om denne dualitet på tværs af tid i fortællingen om Herstedholm.

Det skaber en langt mere interessant og dragende historie, og som læser kan man ikke undgå at sidde tilbage med kriblende fingre og en nysgerrighed, der ivrigt higer efter at afdække Herstedholms mystiske historie – og måske endda også finde ud af hvilke hemmeligheder Sortedammen gemmer på.

 

Djævlepassagen

 

“Djævlepassagen del 1 – Sortedammens hemmeligheder” var en af de bøger der virkelig overraskede mig positivt. Jeg indrømmer blankt at jeg bestemt ikke er den største gyser fan, men Karen Inge Nielsens livlige skrivestil, og min egen nysgerrighed, betød at jeg næsten endte i en trance hvor jeg ikke kunne vende siderne i bogen her hurtigt nok og suge historien til mig.

Det er en bog med en ualmindelig spændende handling som tager læseren med storm, samtidig med at den sikre en god omgang gåsehud på armende og kuldegysningen ned langs rygraden. 

Jeg kan bestemt anbefale denne bog hvis man er til god gedigen, mørk og mystisk dansk fantasy, og så kan jeg vidst kun slutte af med at sige, at jeg glæder mig meget til fortsættelsen på denne bog. For jeg er bestemt ikke færdig med Herstedholm, Marcus og Sortedammen endnu.

Tak til forfatteren Karen Inge Nielsen og forlaget Dreamlitt for anmeldereksemplaret af bogen

 

Djævlepassagen


Loot: 10 store boller

Quest timer: 1 time + hævetid (1 time 45 minutter)


Djævelske boller fra Sortedammen

18. november 2018
: 30 min
: 30 min

By:

Ingredients
  • Rødbede dej
  • 25 g gær
  • 300 ml lunkent vand
  • 200 ml kærnemælk
  • 1 spsk. honning
  • 2 tsk. salt
  • 50 g solsikkekerner
  • 3 tsk. tørret timian
  • 50 g havregryn
  • Ca. 650 g hvedemel
  • 1 stor rødbede, fint revet
  • 2 spsk. oliven olie
  • Sort dej
  • 1 tsk. sort pastafarve
  • 2 dl lunkent vand
  • 10 g gær
  • 2 spsk. rapsolie
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 200 g rismel
Directions
  • Step 1 Smuldr gæren lunkent vandt og tilsæt kærnemælk, honning og salt.
  • Step 2 Bland solsikkekerner, havregryn, timian og hvedemel og ælt det let sammen med de våde ingredienser.
  • Step 3 Når dejen begynder at hænge lidt sammen tilsættes rødbede og olie.
  • Step 4 Ælt nu dejen godt sammen i 8-10 minutter, til den er blød og smidig, og stil den herefter til hævning i en time.
  • Step 5 Del den hævede dej i 10 stykker og tril hvert stykke til en stram og fast rund bolle.
  • Step 6 Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
  • Step 7 Lav den sorte dej mens bollerne efterhæver.
  • Step 8 Pisk den sorte farve ud i det lunkne vand og smuldr gæren heri.
  • Step 9 Tilsæt dernæst olie, sukker, salt og rismel og pisk dejen helt glat.
  • Step 10 Lad dejen hvile i 15 minutter
  • Step 11 Smør nu de hver af de hævede boller med et tykt lag af den sorte risdej og lad dem hæve i yderlige 15 minutter mens ovnen forvarmes til 200 grader.
  • Step 12 Bag bollerne i ca. 30 minutter, til de er gennembagte og den sorte dej er krakeleret.


Level


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *