Anmeldelser

Anmeldelse: Djævlens hjerte

 

Bogens bagside tekst:

Valdemar Atterdag har sejret, og det danske rige er atter forenet. Men under overfladen lurer overtroen og frygten for mørkets magter. I det lille len Hadrun graver lensherren, Magnus Drakensten, efter porten til helvede.

Magnus’ søn, Damian, har hele sit liv troet, at han skulle følge i sin fars fodspor og overtage titlen som lensherre. Men en dag opdager Damian, at hans far har helt andre planer. Planer, som trækker et spor tilbage til Drakensten-slægtens fortid, og som involverer dæmoniske kræfter. En fortid, som Damian bliver nødt til at optrevle, hvis han skal finde sandheden og redde sit liv.


Nerd Score

You’ll have a pretty good time with this


På overlfaden er Magnus Drakensten, lensherre i Hadrun og hovedpersonen Damians far, en gudfrygtig mand som har beordret alle borgere i den nærliggende landsby til at grave en dyb tunnel i et forsøg på at nå porten til helvede, så mennesket kan få et endeligt opgør mod djævelen.

Men Magnus Drakensten reelle hensigter er langt fra så noble som de ser ud og involverer istedet både djævletilbedelse og sort magi.

Tilfældigvis får Damian en dag nys om at hans fars i virkeligheden dyrker sortekunsten, huser dæmonagtige væsner i slottets dyb og har planer om at ofre han til Fanden selv. Derfor må han flygte hovedkulds ud i nattens muml om mørke skarpt forfulgt af sin fars soldater.

Heldet tilsmiler dog Damian for en kort stund da det lykkedes ham at søge tilflugt blandt en lille trup af omrejsende skuespillere, men da blodtørstige dæmoner angriber truppen må Damian endnu tage flugten, denne gang ifølgeskab med pigen Esme fra teatertruppen som sammen med Damian søger mod Ribe i et forsøg på at finde flere spor fra Magnus Drakenstens mystiske fortid, så Damian kan finde ud af hvilken mand hans far i virkeligheden er.

Historien er forholdsvis letlæselig, men man kan ikke komme uden om at den grundet sin rå tone og til tider voldsomme og blodige handling uden tvivl er skrevret med et mere voksent publikum for øje.

Handlingen er dunkel, fuld af action, og virkelig medrivende, og den historiske vinkel med sammenblandingen af det magiske middelalderlig ridderfantasy aspekt med hæsblæsende jagter, blod og sværdkampe er både interessant og med til at give det Danmark der er at finde i Lars Kramhøfts bog  et troværdigt og godt verdensbillede.

 

 

Det eneste minus jeg faktisk havde ved den her bog var, at den til tider virkede lidt overfladisk og kødløs. Selve præmisset var jeg jo kæmpe fan af, men allerede før jeg gik igang med at læse bogen var en af mine bekymringer at den her bog simpelthen ikke var stor lang nok til at bærer denne historie helt i mål.

Denne frygt viste sig desværre ikke at være ubegrundet, og jeg tror simpelthen at “Djævlens Hjerte” er alt for kort i forhold til både den verden, de karakterer og de problematikker forfatteren introducerer.

Den her historie kunne potentielt have være den bedste jeg har læst i både 2017 og 2018, men man har det indtryk at man ikke får tid til at fordybe sig og blive en del af den spændende verden og det er hvilket virkelig en skam.

Bogen har som sagt både nogle “ups and downs” men hvis du er til en letlæst bog fuld af action, magi, mystik, sortekunst, djævletilbedelse og semi-realistisk fantasy så er “Djævelens Hjerte” lige noget for dig, og jeg kan kun sige at jeg selv glæder mig til at læse to’eren – “Menoks Nøgle” som jeg håber udkommer inden alt for længe.

Bogen foregår i 1300-tallets Danmark, og der er da en smugle mad der hopper op hist og her når man bladre gennem siderne. Men ikke noget jeg som sådan fandt interessant nok til at dele her på bloggen. Istedet har jeg ladet mig inspirere af Damians første møde med teatertruppen hvor han kold og forhutlet bydes på en varm og nærende skål med stuvning rundt om de omrejsendes lejerbål.

Lejerbål har jeg ikke noget af, men hvis en sulten nørd en dag forvilder sig forbi min nærdhule vil jeg bestemt ikke tøve med at lave dagens treat endnu engang, for den er både mættende, nærende og velsmagende og lige hvis man lige ser bort for den kartoffelmos jeg valgte at lave til, så kunne den også meget vel være blevet lavet af en broget omrejsende teatertrup på Valdemar Atterdags tid.

 

 

Tak til Ulven og Uglen for anmeldereksemplaret af bogen


Loot: 4 portioner

Quest timer: 1 time 30 minutter


Djævelens hjertegryde

Forb. tid30 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 100 g bacon (skåret i tern)
 • 1 løg (fint hakket)
 • 200 g mark champignoner (skåret i kvarte)
 • 250 ml fløde
 • 250 ml kyllingebouillon
 • 1 tsk. timian (tørret)
 • salt og peber

Sådan gør du

 • Rens, skyl og tør hjerterne godt inden de skæres i tynde strimler og stilles til side.
 • Steg dernæst baconet sprødt i en tykbundet gryde.
 • Når baconet er sprødt fiskes det op, så løget, svampene og hjerterne kan brunes i baconfedtet.
 • Kom baconet tilbage i gryden og tilsæt fløde, bouillon og timian.
 • Lad grydens indhold små koge ved svag varme under låg i 1 times tid – eller til hjerterne er møre.
 • Smag til sidst hjertegryden til med salt og peber g server den evt. over en fløjlsblød kartoffelmos med hakket persille vendt i.

Level


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering