Årets must read efterårsbog: Djævlepassagen

marmorerede æg

 

★Hej Nerd Squad ★

For noget tid siden fik jeg en rigtig sød mail fra forfatteren Karen Inge Nielsen, som her i september er aktuel med bogen “Djævlepassagen 1 – Sortedammens hemmeligheder“.

Bogen skulle have været udgivet hos forlaget Leatherbound, men dette forlag valgte i sensommeren at indgå samarbejde med forlaget Dreamlitt, og flytte alle deres tilknyttede fantasy forfattere herover.

Denne flytning kom desværre til at gå lidt ud over PR-planen for Karens bog, og derfor skrev hun til mig for at hører om ikke jeg kunne have lyst til at lave en lækker ny treat i forbindelse med udgivelsen.

Ærligt talt, så var udgivelsen af Karens bog suset lige hen over hovedet på mig, men da jeg først havde læst bogens bagside tekst var jeg totalt solgt.

.

marmorerede æg

.

Bogens bagside tekst:

Månen skinner blegt over Sortedammen, da kvinden tænder lysene i pentagrammet. Som i trance skærer hun Herrens tegn og lader helvedes flammer brænde i sit blod. Inden længe vil Djævlepassagen åbne sig, og Mørkets Herre vil indtage hendes krop.

En uforklarlig kraft trækker i Marcus, da han står på¨trappen foran Herstedholm herregård – hans nye hjem. Hurtigt bliver Marcus grebet af herregårdens mystik og uhygge. Stemmer begynder at hviske til ham, og især én kvindestemme brænder sig ind i hans tanker – en kvinde ved navn Elvira, der tidligere var frue på herregården.

Langsomt går det op for Marcus at Herstedholm er hjemsøgt. Fortidens løgne, ulykkelige skæbner og hemmeligheder ligger gemt i Sortedammens mørke dynd. I drømme fører Elviras stemme ham tilbage til en tid, der snart skal vise sig at være mere virkelig end godt er.

Til fantasy bogmessen på Herlufsholm sidste år gav forfatteren Julie M. day mig det bedste bogtip jeg nogensiden har fået:

 

Læs første side af en bog, og du vil med det samme vide om den er noget for dig. for hvis du har lyst til at bladre videre til side nummer to, så kan du højst sandsynligt ikke stoppe før bogen er slut.”

 

Nu ved jeg naturligvis godt at jeg ikke har haft mulighed for at læse første side af “Djævlepassagen 1 – Sortedammens hemmeligheder” endnu, men i det her tilfælde kan jeg kun sige at Julies visdomsord også sagtens kan bruges om en bogs bagside tekst.

Bagside teksten indfanger nemlig en bogs essens, og essensen af Karens bog er i min optik en historie fuld af spænding omgærdet af stemning fuld af mystik og uhygge.

En snack at forsøde ventetiden med

Karen, det kribler i mine fingre efter at få lov til at sidde med din bog i skødet og lærer alle dens hemmeligheder at kende. Og så er jeg da også nødt til at sige at du udgiver den her bog på det helt rigtige tidspunkt, for en mere perfekt efterårsbog til de lange mørke aftener i stearinlysets skær skal man da lede længe efter.

Selvom ventetiden på Karens bog måske er et lille stykke væk for mit vedkommende, så behøver den heldigvis ikke at være alt for trist. 

Selvom jeg endnu må vente lidt på at få hænderne på Karens bog (Djævlepassagen), så er jeg behøver ventetiden bestemt ikke at være alt for trist. Og med en omgang friskt lavede små lækre løg marmorerede djævelske æg med avocadofyld fisket op direkte nede fra Sortedammens dynd, ja så tror jeg faktisk at det er lige til at klarer. 

 

marmorerede æg

 


Loot: 12 stk.

Quest level:


Løg marmorerede deviled eggs med avocadofyld

Samlet tid 25 minutter
Antal 12 stk.

Ingredienser

 • 2 – 3 Løg (man skal kun bruge løgskallerne)
 • et par dråber rød frugtfarve
 • 6 æg
 • ½ avodaco
 • 1 – 2 spsk. mayonnaise
 • ½ tsk. grovkornet sennep
 • ½ tsk. sriracha
 • 1 – 2 tsk. limesaft
 • salt og peber

Pynt

 • 1 – 2 radisser (skåret i tynde skiver)
 • ½ bdt. purløg (fint hakket)

Sådan gør du

 • Kom løgskaller og frugtfarve i en lille gryde og giv det et opkog.
 • Når vandet koger kommes æggene i og koger med i 12 minutter.
 • Fjern herefter æggene fra kogelagen og lad dem og lagen køle af.
 • Når lagen er afkølet knækkes æggeskallerne let inden de kommes tilbage i lagen.
 • Lad æggene trække natten over.
 • Dagen efter pilles æggene inden de skæres over på midten så blommerne kan fjernes med en lille ske.
 • Mos dernæst blommerne sammen med avocado, mayonnaise, sennep og sriracha og smag til med limesaft, salt og peber.
 • Fyld en lille sprøjtepose med æggeblommecremen, og sprøjt den i de halverede æg.
 • Pynt til sidst med nogle skiver af radise og et drys finthakket purløg.

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering