Visons paprikash

I filmen “Captain America: Civil War” er der en rimelig betydningsfuld mad scene, i scenen ser man Vision prøve at give sig i kast med at lave kylling paprikash. En autentisk østeuropæisk ret fra Wanda’s aka Scarlet Witch’s hjemland Sokovia bestående af kylling, paprika, løg og kærlighed.

Scenen er betydningsfuld både fordi den gav mig den her awesome treat at dele med alle jer nørder deude, men også fordi at det er i denne lille intime scene mellem Wanda og Vision, at vi får lov til at få et lille hint i retning mod det forhold de på sigt udvikler. I tegneserierne bliver Scartelt Witch og Vision forelskede og gift, så på en måde kan denne scene ses som det difinitive øjeblik hvor MCU’s Vision begynder at manifesterer sine følelser for Wanda. I sær hvis man holder for øje at han ikke bare laver en hvilken som helst ret til hende, men helt bevidst laver en betydningsfuld ret fra hendes hjemland.

Helt ferm i køkkenet er Vision dog ikke, og hans paprikash ender med at være mildest talt uspiselig. Men det er tanke der tæller, og i tilfælde af at Vision (eller jer nørder) skulle få mod på at hoppe ud i køkkenet igen for at kræse lidt for Wanda, har jeg researchet lidt og fundet frem til den ultimative opskrift op paprikash. Det er en krydret, varm, smagfuld og mættende ret som med garanti kan få smilet frem hos selv den mest deprimerede mutant pige…også selvom den bliver lavet af en synthezoid uden smagsløg.


2 spsk. mel

1 spsk. paprika

1 spsk. sød paprika

1 tsk. salt

1 tsk. peber

500 g kyllingebryst, skåret i tern

2 spsk. olie

1 stort løg, hakket

3 fed hvidløg, hakket

2 røde pebre, skåret i tern

 500 ml kyllinge bouillon

1 ds. hakkede tomater

100 ml cremefraiche 38%

Start med at blande mel sammen med paprika, sød paprika, salt og peber og vend kødet i mel blandingen.

Varm dernæst olien op i en gryde og brun kødet godt af på alle sider inden løg, hvidløg og peberfrugt tilsættes.

Skru nu lidt ned for varmen og lad grøntsagerne svede lidt sammen med kyllingen i 2-3  minutters tid

Herefter tilsættes bouillonen og de hakkede tomater og gryden bringes i kog

Når gryden koger skrues der ned for varmen så retten kan stå og simre i 15-20 minutter eller indtil kyllingen er godt mør.

Til sidst vendes cremefraichen i og retten smages til med salt, peber og paprika

Server paprikashen sammen med en god kartoffelmos eller lune ris

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


1 thought on “Visons paprikash”

  • Thanks for sharing this recipe! I would’ve never picked up on the significant detail about what the meal means between Vision and Wanda. Pretty cool! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *