Trafallanske snitter

[Dagens treat er lavet i samarbejde med forlaget Leatherbound og forfatteren Julie M. Day]

 

★Hej Nerd Squad ★

I dag tager jeg jer med ud på en rejse til elvernes magiske rige Trafallas. For i forbindelse genudgivelsen af første bog, og den kommende udgivelse af anden bogJulie M. Days storslåede fantasy-serie “Grænsen til Trafallas”, har  forlaget Leatherbound spurgt mig, om ikke jeg havde lyst til at lave noget hyggeligt her på Nerdy Treats inspireret af Trafallas-serien.

Det havde jeg naturligvis, og siden det forholder sig sådan at jeg som 100 % menneske er afskåret fra at besøge elvernes rige, tænkte jeg at det tætteste jeg kunne komme på at få en lille bid af denne magiske verden (pun intended 😉 ) var at lave en treat baseret på elvernes lille gule, bløde, saftige og sødmefulde gudindefrugt.

“”De ser giftige ud!” Jeg kiggede undersøgende på frugterne, der var på størrelse med blommer. Han havde allerede taget den første bid af den ene frugt og hævede nu begge øjenbryn til min kommentar. “Tror du selv, jeg vil forgifte dig?” “Hmmm, nej, det vil du jo nok ikke,” mumlede jeg og følte mig dum. Så jeg tog imod frugten og som mine tænder brød igennem den bløde skal, væltede den klistrede saft fra frugtens indre ud og løb ned over min hånd. Den var sød, men også lidt af et grisseri at spise, og havde en smag af ananas. Zachos lo over mit kluntede forsøg på at spise frugten med ynde. Så jeg opgav og lod saften dryppe, som de ville. “De bliver kaldt for gudindefrugt,” forklarede Zachos og tørrede saften omkring sin egen mund væk med bagsiden af hånden. “Gudindefrugt!” gentog jeg og kastede kernen, som jeg sad tilbage med væk. “På grund af deres sødme,” sagde han”

(Grænsen til Trafallas, Julie M. Day)

 

(Leatherbound)

 

Hvis jeg kunne havde jeg naturligvis skaffet mig et helt bjerg af de delikate små frugter fra Trafallas til fri leg i køkkenet, men når man sidder fast på den anden side af grænsen var en saftig og solmoden ananas den bedste substitut jeg kunne finde.

Det var naturligvis mange ananas dessert jeg kunne have valgt at lave, men nu hvor solens gyldne stråler så smukt har omfavnet det danske sommerland, valgte jeg at lave de fineste små delikate ananas snitter som både er dejligt friske og syrlige, søde, bløde og sprøde. 

Så selvom dagens treat med garanti ville smage så englene synger med gudindefrugter i, er jeg nu alligevel sikker på at Fëra vil være mindst lige så begejstret for mine snitter – om ikke andet så følte jeg mig i hvert fald bare lidt tættere på Trafallas efter den første bid, og meget gladere for at jeg nu kan få en super lækker bog snack at gumle på mens jeg bladre mig igennem det næste hæsblæsende kapitel i denne velskrevne, unikke, interessante og spænde fantasyhistorie der med garanti kommer til at give mig den ondeste bookhangover indtil bog 3 udkommer i 2019.

(no pressure Julie 😉 ).

 


Loot: 10 stk.

Quest timer: 1 time 10 minutter


Trafallanske snitter

14. juni 2018

By:

Ingredients
  • Bund
  • 225 g smør
  • 100 g sukker
  • 260 g mel
  • ½ tsk. salt
  • Fyld
  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • Saft og skal fra 2 citroner
  • 1 dåse ananas, drænet
  • 65g g mel, sigtet
Directions
  • Step 1 Pisk smør og sukker sammen til en let og luftig masse.
  • Step 2 Sigt melet i, tilsæt salt og saml dejen.
  • Step 3 Pres dejen ud i en bageform beklædt med bagepapir.
  • Step 4 Lad bunden hvile på køl i min. 30 minutter.
  • Step 5 Pisk æg, sukker, citronskal og citron saft lyst og luftigt
  • Step 6 Purer ananassen og vend den i æggemassen sammen med melet.
  • Step 7 Stil fyldet til side.
  • Step 8 Bag bunden ved 175 grader i ca. 15 minutter til den er let gylden.
  • Step 9 Hæld fyldet over den forbagte bund og bag kagen i yderligere 30 minutter.
  • Step 10 Lad kagen køle helt af før den skæres i snitter og serveres.


Level


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *