Tillykke med dagen Harry

Hagrids cake

Om ganske få dage har en helt særlig troldmand fødselsdag, den 31. juli er det nemlig Harry Potters 36 års fødselsdag, og som et inkarneret Potterhead kunne jeg da næsten ikke andet end at fejre denne dag med en HP inspireret fødselsdags treat. 

Der er naturligvis massere af treats at vælge imellem fra HP universet, men i mine øjne er der nu altså kun en passende treat at rekreere på en dag som i dag, og det er naturligvis Hagrids hjemmebagte fødselsdagskage som han stolt overrækker til Harry på hans 11 års fødselsdag i “Harry Potter og De Vises Sten”.

Via YouTube

Via YouTube


“Men, altså – Harry,” vedblev kæmpen og vendte sig bort fra den skræmte Dursley-familie.

Jeg ønsker dig en rigtig go’ fødselsdag. Jeg har en gave til dig.

Måske er jeg kommet til at sidde på den, men den smager sikkert lige så godt for det.” 

Han fremdrog en lettere mast æske fra inderlommen af sin sorte overfrakke.

Harry åbnede den med rystende fingre og fandt en stor, klistret chokoladekage, hvorpå der stod med grøn glasur: Tillykke med fødselsdagen Harry.”

(Harry Potter og De Vises sten, J.K. Rowling)


HAgrids cake

Selv afholdte jeg mig fra at sætte mig på kagen, men jeg må dog sige at Hagrid havde fat i den lange ende når det kommer til dens smag. for på trods af det blakkede ry for sine kulinariske evner så laver den gæve halv-kæmpe nu altså en super skøn fødselsdags kage, og jeg vil bestemt ikke tøve med at sige at Hagrids kage for fremtiden kommer til at være min go-to opskrift på sticky og delish chokoladekage.

Nå men nu tror jeg vidst ikke at der er andet for end at hoppe hastigt videre til opskriften på dagens treat, så alle os Potterhads kan skære os et dejligt stort stykke kage mens vi siger rigtigt stort tillykke med de 36 år til Harry Potter

Hagrids cake


50 g kakao pulver

100 g farin

250 ml kogende vand 

125 g blødt smør

125 g sukker

225 g mel

½ tsk. bagepulver

½ tsk. natron

2 tsk. vaniljepulver 

2 æg 

Forvarm ovnen til 180°

Herefter fores to springforme med bagepapir før de smøres med lidt olie og stilles til side

Kom nu kakao og 100 g farin i en stor skål og tilsæt det kogende vand

Pisk det hele godt sammen og stil kakaomassen til side

Nu skal smørret og resten af sukkeret piskes lyst og luftigt 

Mens smørret og sukkeret piskes (hvis du bruger en røremaskine) blandes melet med bagepulver, natron og vanilje

Nu skal æggene piskes ind i smør-sukker blandingen – men pisk kun et æg i ad gangen, og vent med at tilsætte æg nr. 2 til det første æg er pisket helt ind i blandingen 

Når begge æg er pisket ind i smørret sigtes de tørre ingredienser i og vendes forsigtigt i til dejen er ensartet

Til sidst røres kakaoblandingen i før dejen fordeles i de to klargjorte springforme 

Bag nu springformene i den forvarmede ovn i ca. 30 min.

Når kagerne er færdige stilles de til at køle af, og mens de køler laves glasuren (find opskriften herunder)

Kom nu den ene af de afkølede kager på et kagefad og smør toppen med ca 1/3 af den lyserøde glasur (jeg havde lavet lidt for meget af den grønne glasur, så det røg også ind i kagen som fyld… you know waste not, want not og alt det der) før den anden af de afkølede kager kommes oven på

Brug nu resten af den lyserøde glasur til at smøre på kagens bare sidder og top, når hele kagen er dækket af lyserød glasur pyntes den med grønne glasur


400 g smør, blødt

200 g sukker

800 g flødeost, naturel

2 tsk.vaniljepulver

Saft og skal af ½ citron

Hindbær aroma efter smag

Rød og grøn frugt farve efter smag

Start med at piskes smør og sukker lyst og luftigt

Tilsæt herefter osten og pisk glasuren let og luftig, men pas på for hvis du pisker for meget efter osten er tilsat, så bliver glasuren tynd.

Smag nu til med hindbær aroma og sæt herefter 1½ – 2 dl af glasuren til side i en lille skål

Til sidst skal glasuren bare have lidt kulør, så rør nogle dråber rød frugt farve ind i glasuren i en store skål indtil den ønskede nuance er nået, og gør det samme i den lille skål med den grønne frugt farve

Hagrids cake

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar