Sherlocks ginger nuts

Hvis der sidder andre “Sherlock” fans derude, så kender I med garanti navnene Steven Moffat og Mark Gatiss. Det er nemlig disse to herrer som siden 2010 har hevet os med på det ene hæsblæsende eventyr efter det andet med den geniale og excentriske højt funktionelle sociopat der finder arbejde som konsulterende detetiv for Scotland Yard i det 21. århundredes London. Det er en exceptionel serier der på smukkeste vis formået at moderniserer A. Conan Doyles klassiske fortællinger om mesterdetektiven Sherlock Holmes, til medrivende dramaer som man næsten ikke kan få nok af. Men, men, men lige så højt som “Sherlock” fans verden over elsker Gatiss og Moffat for denne gave til menneskeligheden, ligeså diabolsk gengælder de to herrer kærligheden til alle os som har ladet sig fange i deres klistrede spind af uforløste forventninger. Denne series største problem er nemlig at hver sæson blot består af 3 episoder, og når sidste afsnit er rullet over skærmen så har den det med at forsvinde i ÅREVIS til vores store fortvivlelse.

Via Netflix

“Are those ginger nuts? I Love ginger nuts!”

(Sherlock, Sherlock S04E01 “The Six Thatchers”)

Det har holdt hårdt, vores kærlighed til serien er blevet testet, men endelig efter snart 3 års ventetid har vi fået den længe ventede 4. sæson af “Sherlock”. I min bog er det bestemt værd at fejre, og det er bare om at nyde det mens vi kan for allerede den 16. januar skal vi sige farvel til vores allesammens yndlings detektiv igen.

Her på bloggen bliver gensynet med “Sherlock” i bedste anglofile stil fejret med afternoon tea, men ingen afternoon tea er helt komplet uden en god småkage (bare spørg Mrs. Hudson), så da jeg så Sherlock i sæsonens første afsnit grådigt rage til sig af sine selvudnævnte yndlings småkager, de klassike ginger nuts som på en gang formår at være sprød og lidt sej, med en sød næsten julet smag der dog får et godt kick til sidst af ingefæren, var det ikke svært at vælge hvilken småkage der skulle med til min afternoon tea.


125 g smør

125 g farin

125 g sukker

4 spsk. mørk agave sirup

300 g mel

1 tsk. natron

½ tsk. bagepulver

3 tsk. stødt ingefær

1 tsk. stødt kanel

1 tsk. stødte nelliker

fint revet skal af ½ citron

1 æg

Varm langsomt smør, farin, sukker og sirup op til det smelter sammen til en ensartet masse

Imens smør/sukker blandingen smelter blandes mel med natron, bagepulver krydderier og citronskal

Når smør/sukker blandingen er helt smeltet røres de tørre ingredienser i

Til sidst tilsættes ægget og dejen røres sammen til den lige begynder at hænge sammen

Tril nu dejen til kugler på ca. 25 g hver og kom hver kugle på en bageplade med bagepapir – sørg for at der er god plads imellem hver ginger nut

Bag nu småkagerne ved 175 grader i 10-15 min. eller indtil der er godt gyldne

Jeg var til gengæld ikke den eneste nørdede kok som bed mærke til Sherlock’s ginger nuts i mandagens første afsnit, og efter lidt snik snak på twitter med Diana fra Fiction Food Café og Heather fra All Roads Lead to the Kitchen fik vi hurtigt aftalt at lave os et lille #gingernutparty. Ja hvad kan man sige andet end great minds think alike 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar