Mumiens poppede kanopekrukker

 

Den næstsidste treat fra dette års “Monster Mash” er, lige som Frankensteins frugtsalat, lavet i samarbejde med Hva Fan’. Denne gang er det Mumien som har fået lov til at være i centrum, og i dag får I ikke bare en, men hele fire smagfulde opskrifter til at forsøde årets Halloween fest med. 

Til denne treat har jeg ladet mig inspirere af kanopekrukkerne., som var de fire beholdere der blev begravet sammen med Mumien, og som ifølge oldegyptisk gravskik stod under Horus’ fire sønners beskyttelse og indeholdte en mumies balsamerede indvolde.

Hver krukkes låg var formet efter den af Horus’ sønner som blev identificeret med det pågældende organ, og det er her det bliver virkelig nørdet. For jeg valgte at lave fire slags popcorn med smag, og naturligvis skulle hver af mine popcorn afspejlede en af de fire krukker.

Den første krukke var mennesket Amset’s krukke som indeholdte leveren, i min kanopekrukke er der dog ingen lever tilstedet. Til gengæld er den fuld af popcorn med en intens og dyb smag af mørk chokolade.

Den anden krukke var aben Hapi’s krukke som indeholdte lungerne, min krukke indeholdte derfor nogle milde og friske popcorn med smag af fløjelsblød hvid chokolade og knasende pebermynte bolcher.

Den tredje krukke var sjakalen Duamutef’s kukke som indeholdte maven, de her popcorn var uden tvivl min favorit. De var både spicy og syrlig med en pikant smag af chili, lime og koriander – en virkelig en lækker kombination.

Den sidste krukke var falken Qebehsenuef’s krukke som indeholdte tarmene, tarmene valgte jeg klogeligt at holde væk fra mine popcorn i stedet fik de en sprød coating af den lækreste cheddarost med et strejf af parmesan MUMS!

Vi ses om ikke så længe, hvor zombierne får lov til at runde dette års Halloween tema “Monster Mash” af med årets blodigste og mest uhyggelig opskrift 🎃

 


Loot: 2 – 4 personer

Quest timer: 10 minutter


Amset’s popcorn med mørk chokolade

26. oktober 2017

By:

Ingredients
  • 1 dl popcorn majs
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • 1 tsk. fint salt
  • 100 g smeltet mørk chokolade
Directions
  • Step 1 Hæld olie og majs i en tykbundet gryde med låg og tænd for høj varme
  • Step 2 Efter kort tid brude popcornene begynde at poppe løs
  • Step 3 Når de stopper med at poppe rystes gryde lindt så evt. upoppede kerner også poppes
  • Step 4 Sluk for varmen og hæld de færdige popcorn i en stor skål og drys med salt
  • Step 5 Vend til sidst den smeltede chokolade i før popcornene fordeles på en bageplade med bagepapir og sættes på køl så chokolade kan stivne


Level



Loot: 2 – 4 personer

Quest timer: 10 minutter


Hapi’s popcorn med pebermynte og hvid chokolade

26. oktober 2017

By:

Ingredients
  • 1 dl popcorn majs
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • 1 tsk. fint salt
  • 100 g smeltet hvid chokolade
  • 1 håndfuld knuste pebermynte bolcher
Directions
  • Step 1 Hæld olie og majs i en tykbundet gryde med låg og tænd for høj varme
  • Step 2 Efter kort tid brude popcornene begynde at poppe løs
  • Step 3 Når de stopper med at poppe rystes gryde lindt så evt. upoppede kerner også poppes
  • Step 4 Sluk for varmen og hæld de færdige popcorn i en stor skål og drys med salt
  • Step 5 Vend til sidst den smeltede chokolade og de knuste bolcher i før popcornene fordeles på en bageplade med bagepapir og sættes på køl så chokolade kan stivne

Level



Loot: 2 – 4 personer

Quest timer: 10 minutter


Duamutef’s popcorn med chili, lime og koriander

26. oktober 2017

By:

Ingredients
  • 1 dl popcorn majs
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • 1 tsk. fint salt
  • ½ tsk. chilipulver
  • Revet skal fra 4 lime
  • 1 bdt. koriander, fint hakket
Directions
  • Step 1 Hæld olie og majs i en tykbundet gryde med låg og tænd for høj varme
  • Step 2 Efter kort tid brude popcornene begynde at poppe løs
  • Step 3 Når de stopper med at poppe rystes gryde lindt så evt. upoppede kerner også poppes
  • Step 4 Sluk for varmen og hæld de færdige popcorn i en stor skål og drys med salt, chilipulver, limeskal og koriander

Level



Loot: 2 – 4 personer

Quest timer: 10 minutter


Qebehsenuef’s popcorn med ost

26. oktober 2017

By:

Ingredients
  • 1 dl popcorn majs
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • 1 tsk. fint salt
  • 85 g revet cheddar
  • 2 spsk. revet parmesan
Directions
  • Step 1 Hæld olie og majs i en tykbundet gryde med låg og tænd for høj varme
  • Step 2 Efter kort tid brude popcornene begynde at poppe løs
  • Step 3 Når de stopper med at poppe rystes gryde lindt så evt. upoppede kerner også poppes
  • Step 4 Sluk for varmen og hæld de færdige popcorn i en stor skål og drys med salt og ost
  • Step 5 Fordel herefter popcornene på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 130 grader i 25-30 minutter – husk dog at røre i dem hvert 10. minut så osten kan fordele sig jævnt over popcornene


Level


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


1 thought on “Mumiens poppede kanopekrukker”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *