Mor Trisses jule bag

 

Det’ sørme, det’ sandt, DECEMBER!

Det er blevet den første søndag i advent, og her på Nerdy Treats bliver det fejret med en ret så velsmagende juletreat der kommer direkte fra Mor Trisses hemmelige bagebog.

For når man hygger med at tænde det første lys i adventskransen, så skal der naturligvis også nogle lækre julegodter på bordet. Derfor har jeg i dagens anledning været en tur i køkkenet, for at kreere den julebolle mand nissefamilien i “Jul på Slottet” lavede mens de hyggede sig og sang deres bagesang.

Mor Trisse: Nu skal han have en hue på, til den kan vi jo bruge blå violer lagt i sukker”

Fimpe: “Hans næse er et multebær, og øjnene rosiner”

Mor Trisse: “Hans mund en appelsin, og så to ører figner”

Fimpe: “Så nu er han klar, lækker, lun og sprød”

Mor Trisse: “Se han ligner far på næsen der er rød”

“Og nu er det tid til at tage en bid – det er altid sjovt at bage”

Far Magnum: “Men sjovest er det nu at smage”

(Mor Trisse, Fimpe & Far Magnum, Jul på Slottet 1986)

Via YouTube

 

Til de af jer som enten har Grinch-blod i årene, eller af en eller anden grund ikke har set julekalender klassikeren “Jul på Slottet” som blev sendt i både 1986, 1991, 1998 og 2013 på DR, kan jeg fortælle at serien handler om et lille fattigt kongerige som skal betale krigsskadeerstatning til nabolandet Montania.

Det fattige lille kongerige skal enten betale konges vægt i guld, eller lade den unge prinsesse Miamaja gifte med prinsen af Montania inden jul. Siden kongen er en ret så stor herre, er det sidstnævnte løsning man tyer til, men ikke før julen er belevt afskaffet i et forsøg på at vinde mere tid til at finde en mere favorabel løsning.

Men uden jul er december en trist måned at komme igennem, og derfor er det op til nisserne Mor Trisse, Far Magnum og Fimpe at hjælpe de stakkels beboere (og i særdeleshed prinsessen) på slottet ved at sprede julestemning så dagene ikke virker så dystre.

Se hvis I spørger mig, så er dagens treat faktisk det perfekte middel mod en december depression som den borgerne i det fattige kongerige måtte lide under. Så hvis julestemningen endnu ikke har indfundet sig helt hos jer, så er det bare med at få sat en festlig jullebolle mand på bordet – for så er jeg sikker på at julestemningen nok skal komme snigende  😉  

 


Loot: 1 julebolle mand

Quest timer: 2 timer 3o minutter


Mor Trisses julebolle mand

3. december 2017

By:

Ingredients
  • 25 g gær
  • 1 dl lunken mælk
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 2 æg
  • Skal af 1 usprøjtet appelsin
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. kardemomme
  • 1 spsk. vanilje
  • 500 g hvedemel
  • 150 g blødt smør
  • 25 g rosiner
  • 25 g tørrede tranebær
  • 25 g tørrede abrikoser
  • 1 æg til pensling
  • Pynt
  • Hvid glasur
  • Kandiserede violer
  • 2 rosiner
  • 1 multebær eller hindbær
  • 1 appelsinbåd eller klementinbåd
  • 2 tørrede figner
Directions
  • Step 1 Opløs gæren i den lunkne mælk
  • Step 2 Tilsæt yoghurt, æg, fintrevet appelsinskal, kanel, kardemomme og vanilje
  • Step 3 Hæld melet i og ælt dejen til den er næsten sammenhængende
  • Step 4 Tilsæt smørret og frugterne når dejen er næsten sammenhængende og ælt den godt i gennem (jeg æltede min dej i 10 minutter i en røremaskine)
  • Step 5 Dæk nu dejen med et fugtigt klæde og lad den hæve til dobbelt størrelse
  • Step 6 Del nu dejen i 4 små pølser der vejer ca. 80 gram, en stor bolle der vejer ca. 550 gram og en tilspidset bolle der vejer ca. 280 gram
  • Step 7 Byg nu din julebolle mand på en bageplade med bagepapir, den store bolle er hans mave, den tilspidsede bolle er hans hoved med hue og de fire pølser er hans arme og ben.
  • Step 8 Dæk nu endnu engang dejen til med et fugtigt klæde og lad den efterhæve i 45 minutter
  • Step 9 Pensel nu julebolle manden med æg og bag ham i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 35 minutter
  • Step 10 Lad nu julebolle manden køle helt ned inden han pyntes med glasur og får en hue af blå violer, ører lavet af to tørrede figner, to øjne lavet af rosiner, en næse af et multebær og en mund af appelsin


Level


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *