Kevin McCallisters oste pizza


“Did anyone order me a cheese pizza?”

(Kevin McCallister, Home Alone, 1990)


I ved sikkert at jeg er vært ved denne måneds Bite Clubsom i anledningen af julemåneden byder på den klassiske julefilm “Home Alone”. Jeg valgte denne film fordi det er en af mine absolutte yndlings julefilm, og jeg er helt bestemt af den holdning at det bare ikke er blevet rigtig jul før jeg har fået lov til at se Kevin Forsvarer sit hjem mod “The Wet Bandits”. Nogle år bliver det bare til en enkel hyggelig visning, andre gange (som i år) kommer jeg ved et uheld til at se den 3 gange på de første 2 uger i december…ups!

Via Viaplay

Oh well, så er jeg jo bare ekstra godt forberedt til denne omgagn Bite Club. Se nu ved jeg godt at det ikke er fordi der er overvældende meget mad med i “Home Alone”, men sæt jer ind i mindsettet på en 8-årig dreng, og pludselig vil det virke som et drømmescenarie bestående af alle ens livretter som mac ‘n’ cheese, is, chips, slik og pizza i lange baner. Især er Kevins lyst til en helt plain oste pizza med pepsi næsten gået hen og blevet lige så ikonisk som filmen selv, og vi kan nok alle genkende scenen hvor han skræmmer den stakkels pizzadreng fra Little Neros Pizza til at afleverer en pizza ved hjælp af klip fra noir filmen “Angels With Filthy Souls”.

Derfor tog det mig ikke lang tid at beslutte at mit bidrag til denne omgang af Bite Club måtte blive min hyldest til Kevins ose pizza. Men istedet for at lave en tro kopi af den traditionelle pizza vi ser i filmen, valgte jeg at tage udgangspunkt i den type pizza som bedst kan beskrives som et regulært varemærke fra Kevins hjemby – nemlig en Chicago deep dish oste pizza.

Hvad der gør denne type pizza helt speciel er for det første at den samles i omvendt rækkeføge, her er det nemlig ikke tomatsaucen som smøres på bunden, derimod er det osten vi skal have fat i først, efterfulgt af evt. toppings og først til sidst får pizzaen sin sauce. Størrelsen er et andet sted hvor Chicagos pizza differentierer sig fra en traditionel pizza, den er nemlig en rimelig tung sag, så forvent ikke at du kan spise meget mere end et, måske to stykker før maven er fuld. Sidst men ikke mindst består en vaskeægte Chicago deep dish pizza af en helt særlig dej som bestemt er unik når det kommer til pizzadeje, vi har nemlig at gøre med en dej som består af rigelige mængder smør som forsigtigt er rullet ind i dejen. Det betyder at dejen naturligvis har en dyb sød smag af smør, men det er også med til at give pizzaen en bund der er blød og sprød på samme tid, og som hæver godt op i ovnen så den uden problemer kan kolde alt fyldet på plads.

Det er bestemt en anderledes pizza oplevelse, men det var en pizza oplevelse som både jeg og Mr. Nerd var ellevilde med, og jeg er sikker på at Kevin også ville have været godt tilfreds med den her pizza (specielt fordi der hverken var oliven eller pølser i miles omkreds 😉 )


Dej:

25 g gær

300 ml lunkent vand

1 tsk. salt

1 spsk. sukker

420 g mel

65 g majsmel

 115 g smeltet smør

115 g blødt smør

oliven olie til at smøre formen med

Pizza sauce:

1 spsk. olivel olie

1 løg, fint hakket

3 fed hvidløg, fint hakket

2 tsk. tørret oregano

1 tsk. chiliflager

Salt og peber

3 spsk. tomatpuré

1 ds. hakkede tomater

Toppings:

400 g revet mozzarella

50 g revet parmesan

Opløst gær, sukker og salt i det lunke vand

Tilsæt dernæst mel og majsmel og rør dejen let igennem

Når dejen begynder at samle sig lidt hældes det smeltede smør i og så skal dejen ellers bare æltet godt igennem

Efter ca. 7 minutters æltning burde dejen være godt elastisk og så skal den ellers bare hæve et lunt sted i en times tid

Rul nu den færdigt hævede dej ud til et rektangel på ca 40 x 30 cm og smør det bløde smør på

Derefter rulles dejen stramt sammen fra den korteste led, så deles rullen i to og hert stykke formes til en kugle som stilles til hævning mens saucen laves

Når saucen laves starter man med at svitse løget i olien ved middel varme til det begynder at få lidt kulør

Når løget begynder at få lidt farve tilsættes hvidløget sammen med krydderierne som svitses hurtigt inden tomatpuréen og de hakkede tomater kommes i.

Nu skal saucen blot simre i ca. 30 min eller indtil den begynder at tykne let, og så kan vi samle pizzaen

Når både dej og saucen er klar forvarmes ovnen til 220 grader

Mens ovnen varmer op rulles dejkuglerne ud til de er store nok til at forer en springform smurt med oliven olie

Brug dernæst en kagerulle som hjælper til at fører hver udrullet dej over en form og pres dem herefter helt ud langs kanten

Hvis der er lidt dej der hænger ud over kanten, så skær det væk (det kan bruges til at lave nogle glimrende grissini)

Fordel nu osten direkte oven på dejen, top med den lækre tomatsauce og drys med parmesanen

Bag nu pizzaerne i 20-30 min eller indtil de er gyldne og lækre – bliver du lettere nervøs over pizzaens kulør under bagningen kan man evt. dække toppen af den med lidt stanniol efter de første 15. minutters bagetid

Overvejer I også nogle gange hvad der skete med Kevin siden begivenhederne i “Home Alone”, så se overstående video.

Tilslut vil jeg da bare lige minde jer om at hvis I også vil vare en del af Bite Club så husk at bidraget skal være i hænde senest den 27. december, derfor er der altså stadig massere af tid til at være med i legen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One comment

Skriv et svar