Foodexpo 2018

 

Hvis I har fulgt lidt med på enten IG eller Facebook, så har I nok lagt mærke til at Mr. Nerd og jeg for nyligt var på en lille weekendtur i den jyske. Den 18. -19, og 20. marts var nordens største messe indenfor foodservice, catering, hotel, restaurant og detail, Foodexpo, nemlig i Herning og sådan et event kunne jeg selvfølgelig ikke gå glip af.

Derfor tog jeg manden under armen, og sammen drog vi over på den anden side af Storebælt, med en mission om at finde og smage nogle af de bedste nye kulinariske produkter.

I Herning blev vi mødt af ikke mindre end 10 haller sprængfulde af nye og spændende indtryk og en masse udstillere. Jeg mener der var alt lige fra nye og trendy produkter til fagkonkurrencer, køkkengadgets og foredrag.

Vi kæmpede en gæv kamp om at trawle hele messen igennem, men med så stor en messe er det svært at få alt med, og jeg er ret sikker på at vi slet ikke nåede at se og smage alle de lækkerier messe havde at byde på.

Men selvom vi måske ikke nåede hele den kæmpestore messe igennem, så blev jeg stadig præsenteret for nogle ret spændende produkter, og i dag vil jeg udsætte jer for lidt billedspam fra messen så jeg kan vise jer nogle af de allerbedste produkter jeg havde fornøjelsen af at smage på Foodexpo 2018 så be prepared Nerd Squad, der er lækkerier i vente.

 

 

Udstillere er der massere af, så det er ikke så overraskende at vi ikke nåede dem alle igennem – det må være en udfordring der skal tages op næste gang

 

 

Omkring 26.000 mennesker besøgte Foodexpo i løbet af de 3 dage messen varede, men ved et rent lykketræf lykkedes det mig at spotte den søde Malou fra Klidmoster blandt horden af mennesker. Jeg har fulgt hendes blog i mange år snart, da hun er uden tvivl en af Danmarks dygtigste madbloggere, derfor kunne jeg altså ikke gå videre før jeg have fået mig et vaskeægte stort og kærligt kram af en af mine personlige heltinder.

Hvis ikke I kender hende allerede så skal jeg ikke opholde jer længere, for I har en super fed blog der skal tjekkes ud med det vuns.

 

 

 

 

 

 

Glade høns lægger gode æg, sådan er det bare! Og Niels og Gretes høns lægger rigtig gode og velsmagende æg, som er helt eminente når de spejles i et stykke udhulet brød som vi fik det i økohallen sammen med lidt salt, frisktkværnet peber og purløg (jeg siger jer bare, der var ikke et øje tørt).

Den gode smag skyldes helt at der bliver kræset lidt ekstra for de små klukkende damer. Niels og Gretes høns fodres efter årstiderne, hvilket betyder at de om efteråret spiser sæsonens grønkål hvilet farver æggenes blommerne lidt mørkere, end når de om foråret får friske lucernespirer og frisk kløver at spise som sikre at blommerne får et karakteristiske velnæret orange skær.

 

 

 

Sparkling Tea endte på Foodexpo både som vinderen af årets økologiske guld, og som den absolutte favorit blandt nyhederne jeg stiftede bekendtskab med på messen. Sparkling Tea er en ny serie af drikkevarer, hvor teens dybe smagsnuancer og egenskaber bliver kombineret med den friske perlende smagsoplevelse man kender fra mousserende vine.

Jeg er selv ikke den store fan af hverken smagen af vin eller alkohol (kom kaffe, ost og oliven op i samme hat og så finder I snart ud af at selv mine smagsløg har svært ved at blive rigtigt voksne), men selv Sparkling Teas udgave med 5% alkohol syntes jeg smagte helt eventyrligt.

Det var en forfriskende drik jeg kunne drikke skræmmende meget af, og som bestemt kommer til at være et must have på terrassen til sommerens grillaftener.

 

 

 

 

I samme skuffe som Sparkling Tea var Norhlunds færdigblandede cocktails som også gled lystigt ned i løgnhalsen. I sær den røde cocktail med vodka, jordbær og rabarber var super lækker og smagte af sommer, sol og varme uden at vodkaen blev alt for dominerede.

 

 

 

Seamores tang som pasta var jeg ikke den store fan af, men overraskende nok var deres tang bacon faktisk rimelig godt. Det smager naturligvis ikke som bacon i den traditionelle forstand, men det var sprødt og havde en mild og behagelig røget smag som sagtens kunne erstatte sprødstegt bacon i de fleste retter hvis I spørger mig.

 

 

 

 

 

Fedtspray er ikke just en stor nyhed, men fedtspray men lækker italiensk oliven olie og smag af enten, hvidløg, chili, basilikum eller citron se det var en lækker nyhed i min verden.

Oliesprayerne fra Karlsens krydderier overraskede mig meget med deres gode smag, af både oliven og den infuserede smag, og jeg fandt det virkelig lækkert at olien både i ren rå form og som stegemedie smagte virkelig lækkert, hvilket gør den ideel til både at sprøjte over salater og til at give ekstra smag til stegt kød og grøntsager.

Og så er det naturligvis også værd at nævne at de smarte oliesprays kan reducerer mængden af olie man normalt ville have brugt op til 70% uden at man kan mærke det i smagen – hvilket naturligvis altid er er plus. Det eneste minus er faktisk at Mantova spray & save olie spray pt. ikke købes i detail handlen, men jeg håber virkelig at den snart kommer ud i de danske supermarkeder så jeg kan få fingrene i de andre udgaver også 

 

 

 

 

En af de bedre drikkevarer jeg smagte på messet var Østergaards forskellige slags most, specielt deres rabarber og æble-kirsebær most slog benene væk under mig, og jeg var meget taknemmelig for at jeg fik lov til at få et par flasker med hjem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vildt imponeret var jeg ikke over den famøse plantefars, smagen var flad og intet sigende, og konsistensen var helt uden i hampen.

Måske det kunne skjules i en kødsauce eller lignende. Men som en stegt lille bøf har jeg ikke mange rosende ord at sige, og hvis jeg skal være helt ærlig ville jeg til enhver tid hellere undværer alle former for kød end at blive nødsaget til at indtage denne monstrøsitet igen.

 

 

Glem alt om tykke tørrede bananskiver fra salatbuffeten eller müeslien, for de har intet med de lækre, tynde, sprøde og velkrydrede chips man finder i Banana Joe poserne.

De er et virkelig godt alternativ til kartoffelchips da de ikke ligger lige så tungt i maven, og så er der smæk for skillingen når det kommer til smagen af de fem varianter der p.t er på markedet: srirache with pickled garlic, cheese, sea salt, hickory BBQ og thai sweet chili.

Min personlige favorit er helt sikkert hickory bbq, som fra nu af helt sikkert kommer til at være en af mine go-to weekend snacks.

 

 

Buga’s er en serie af utroligt lækre chilisaucer, som kan pifte ethvert måltid op. De er varme og temperamentsfulde med lækre toner fra forskellige tilsatte smage som eksempelvis tranebær, hindbær eller granatæble.

Jeg fik et par stykker med hjem fra messen og kan kun sige at de er fantastiske som marinade til kylling, som sauce i en burger, til pasta eller stort set alt andet der lige skal have det sidste prik over i’et (selvom jeg dog ikke har taget udfordinge op med at anvende dem i en dessert endnu hehe)

 

 

Helt tomhændet kom jeg ikke hjem fra messen, og tasken nåede at blive fyldt med både en masse læsestof fra de forskellige producenter, en masse juice, saft, te snack og über lækre chili sauce og olie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


2 thoughts on “Foodexpo 2018”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *