Vincents Five-Alarm Chili

 

Foråret skulle eftersigende være på vej…om et par måneder altså. Derfor er os der lider under kulden stadig i Kong Vinters mag et godt stykke tid endnu. Det betyder bidende kulde og løbende næser, men heldigvis betyder det også at man kan lune sig lidt på alle de tunge og varme vintergryderetter som ligger alt for tungt i maven i de varme måneder.  

I går var især slem for en lille kuldskær og lettere snottet skid som mig da Mr. Nerd (der er født på Grønland) insisterede på at stuen var for varm, så altandøren skulle åbnes… brrr siger jeg bare. Derfor var jeg simpelthen nødt til at få lidt ekstra varme på bordet i nørdhulen i form af en spicy omgang five alarm chili ala Vincents Café Diem fra byen Eureka, et variatablet mekka for de videnskablige genier som bor i byen og arbejder for forskningscentret Global Dynamics.

 

(Syfy)
(Syfy)

 

Onde tunger (også kaldet Sheriff Carter ) har dog påstået at Vincents five alarm chili er så stærk, at den kan få en mand til spontant at bryde i brand, men  frygt ej, for trods en lettere higen efter mælkeprodukter er Mr. Nerd stadig i balndt os. Og når alt kommer til alt så skal der jo som bekendt skrappe midler i brug hvis kulden og en begyndende forkølelse skal fordives helt fra kroppen.

Wayne: Another refill, Vincent

Vincent: That is my famous 5-alrm Chili, Wayne… You may wanna go easy, er, try a lobster button?

Wayne: I’ve been fighting a cold. Spicy food cleanses the evil spirits. The hotter, the better.

Vincent: Alright. Don’t say I didn’t warn you!

(Wayne & Vincent, Eureka S02E01 “Rising Phoenix”)

Den krydrede gryde var lige hvad der skulle til for at få varmen til at nå helt ud i tåspidserne, så forhåbentligt har jeg fået diverse frostdæmoner drevet bort for en tid…altså lige indtil i morgenaften hvor en vis herre sikkert åbner altandøren igen.

Hvad med jer Nerd Squard, kan i holde varmen eller higer i også efter forår og udsigten til varmere vejr?

 


Loot: 4 personer

Quest timer: 1 time 30 minutter


Vincents five-alarm chili

27. januar 2018

By:

Ingredients
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 stort løg, skåret i tern
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 peberfrugt, skåret i små tern
  • 3 spsk. finthakkede syltede jalapeños
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. røget paprika
  • 1 tsk. chilipulver
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2 spsk. ketchup
  • 1 (33 cl) mørk øl
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 ds. kidney bønner
  • 1 spsk. kakaopulver
  • Salt
Directions
  • Step 1 Brun kødet godt af i en tykbundet gryde og stil det til side
  • Step 2 Kom dernæst løg, hvidløg, peberfrugt og chili i gryden og svits dem til de begynder at tage en smugle farve
  • Step 3 Tilsæt nu koriander, spidskommen og kardemomme, paprika, chilipulver og brænd krydderierne lidt af før det hele røres godt sammen
  • Step 4 Nu kommes det brunede kød tilbage i gryden sammen med, tomatpuré, ketchup øl, tomater og bønner
  • Step 5 Når chilien begynder at små simre drysses kakaoen i, og nu skal den ellers bare stå og små simre i ca. 1 times tid
  • Step 6 Smag til sidst chilien til med salt inden den serveres

Level


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


2 thoughts on “Vincents Five-Alarm Chili”

  • I love a good chili. I think it’s interesting that everyone has their own chili recipe…and it’s of course the best 😉 I’m always willing to try out new chili recipes just to experience the depth of flavors in everyone’s dishes.

    • That’s true, everyone has their own special take on this dish so there is so many cool chili recipes out there. This one is a fave in my home, and you are more than welcome to try it 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *