En magisk omgang stroganoff

Stroganoff

“”Hvad er det?” spurgte Ron og pegede på et stort fad med noget, der lignede sammenkogte muslinger, som stod placeret ved siden af en ordentlig omgang god gammeldags bøf stroganoff. “Det er bouillabaisse,” sagde Hermione. “Prosit!” sagde Ron “Det er fransk,” sagde Hermione “Jeg fik det, da vi var på ferie forrige sommer. Det smager vældig godt” “Det gør det sikkert,” sagde Ron og kastede sig over det sikre valg – bøf stroganoff.”

(Harry Potter og Flammernes Pokal, J.K. Rowling)

Ja nu ved jeg ikke med jer nørder derude, men hvis jeg fik valgte imellem en portion bouillabaisse og en portion bøf stroganoff, ja så ville jeg med garanti ligesom Ron hoppe ombord i stroganoffen.

Specielt nu hvor vinden rusker lidt hårdere i træerne, og  efterårskulden rent faktisk er begyndt at bide fra sig så man fryser helt ned i tærerne, er der altså bare ikke noget end at dykke ned i en dampende varm portion bøf stroganoff der med sin vindende blanding af mørt oksekød, paprika, fløde og bacon er  intet mindre end indbegrebet af første klasses comfort food – og jeg kan næsten garanterer at denne skønne ret kan tilfredsstille alle, lige fra en gennemkold muggler til den mest hæderkronede troldmand.

Ja der er altså ikke noget at sige til at denne fortryllende ret, med rødder der går helt til bage til 1800-tallets Rusland, blev valgt af Durmstrang – troldmandsskolen fra det kolde nord, som deres signaturret til at repræsentere deres nationale stolthed ved festmiddagen under Turneringen i Magisk Trekamp på Hogwarts.

Via Pottermore

Via Pottermore


800 g oksekød, skåret i tykke strimler

4 spsk. paprika

Salt og peber

125 g bacon i tern

2 løg, fint hakket

250 g champignons, skåret i skiver

3 spsk. tomat puré

500  ml creme fraiche 38%

Start med at krydre kødet godt med paprika, salt og peber og stil det til side

Mens kødet står og trækker skal baconnet steges sprødt, når det er sprødt stilles det til side i en lille skål.

Steg dernæst både løg og svampe i baconfedtet til løgene er møre og svampene har taget lidt farve før også de stilles til side sammen med baconnet.

Nu kommer tiden til at kødet skal brunes godt og grundigt at i en tykbundet gryde.

Når kødet begynder at tage farve tilsættes tomatpureen som lige skal brændes lidt af inden retten samles

Når tomatpureen er brændt  let af vendes bacon-løg-svampe blandingen i sammen med cremefraichen

Nu er retten sådan set done, og kræver ikke mere pasning da den bare skal have lov til at stå og simre i en times tid eller to til kødet er smør mørt.

Stroganoff

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar