Den forlorne flæskesteg

Gotcha pork roast

Det her var den allerførste ret jeg så Yukihira lave i Shokugeki no Soma som virkelig fangede mine smagsløgs opmærksomhed, den viser innovation og kreativitet på et højt plan, og er uden tvivl et lysende klart eksempel på at man ikke behøver meget mere end simple basis ingredienser i et køkken for at trylle en lækker ret frem.

Retten blev lavet fordi Yukihira udfordres af Yaeko Minegasaki, en urban life planner, til at lave hende en steg i familiens lille restaurant. En udfordring som ved første øjekast lyder nem nok, men som er næsten umulig at løse fordi selv samme urban life planner har ransaget køkkenet og sørget for at der ikke er så meget som en eneste pølse tilbage i køleskabet.

Hvad der gør det hele meget værre er, at restauranten står til at blive revet ned hvis ikke Yukihira kan efterleve den snu Yaeko’s ønske. 

Via Crunchyroll

Via Crunchyroll

Heldigvis har Yukihira dog lige været ude for at handle ind til sin morgenmad og er kommet hjem med en pakke bacon. Takket være denne pakke bacon lykkedes det snildt for Yukihira at fremtrylle en forloren flæskesteg som både kan tilfredsstille den skumle Yaeko’s smagsløg, og rede familiens restaurant fra en grum skæbne.

At jeg ikke har lavet denne ret før er virkelig et under, for den er både billig og nem at smække sammen, mætter godt, ser indbydende ud og nårh ja så smager den også noget nær himmelskt. Jeg forstår i hvert fald godt at Yaeko var nødt til at gi’ sig og indrømme at den her steg smager så godt at man har lyst til at mæske sig i hele herligheden. Jeg er i hvert fald solgt på den her “gotcha pork roast” og det bliver bestemt ikke sidste gang jeg sætter tænderne i den her forlorne svend.  

Gotcha pork roast


3 bagekartofler, skrællet og skåret i tern

1 stort løg, fint hakket 

200 g champignon, fint hakket 

2 pakker bacon i skiver 

2 stilke rosmarin 

Salt og peber

1 glas rødvin 

20 ml sake 

1 spsk. soya 

2 spsk. smør 

Start med at dampe kartoflerne mører

Mens kartoflerne damper svitses løget og svampene i lidt olie og krydres med salt og peber

Når kartoflerne er mører moses de og blandes godt med den stegte løg-champignon blanding 

Smag nu mosen til før den formes til en aflang “steg”

Denne “steg” pakkes nu ind i bacon og drysses med lidt rosmarin

Steg “stegen” i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 min eller indtil baconnet er sprødt

Nu skal “steget hvile lidt”, og mens den hviler laves saucen ved at deglacere stegefadet med lidt rødvin og sake

Reducer nu vinen en smugle før saucen smages til med soya og monteres med det kolde smør 

Gotcha pork roast

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments

  1. Pia H says:

    Hej!! 😀

    Jeg følger dig, men har vist aldrig kommenteret?… er ret vild med din nye blog og den her opskrift, er jeg da bare nød til at afprøve 😀

    – Pia

Skriv et svar