Deadpools chimichangas

Chimichanga

Jeg elsker, elsker, eeelsker mexicansk mad, og jeg kunne snildt leve udelukkende af mexicanske delikatesser hele året rund. Desværre deler min kæreste ikke helt samme mexi-entusiasme som mig, så for at jeg ikke går alt for meget mexi-amok i køkkenet har jeg højt og helligt lovet min søde kæreste at jeg kun at lave mexicansks mad allerhøjest et par gange om måneden

Men når nu jeg kun kan lave mexicansk mad nogle få gange om måneden, ja så skal der altså også bare nogle retter på bordet der sparker seriøs mexicaner røv. Derfor vidste jeg lige præcis hvad der skulle på menuen da vi fik mexicansk i mandags, for ud over at være en super lækker ret som selv kæresten sad og spiste med største fornøjelse er det også en nerdy treat der har opnået en del berømmelse igennem Marvels flabede lejesoldat Deadpool.

ChimichangaJeg taler naturligvis om chimichangas, den friterede mexicanske godbid der i en menneskealder har hængt ulasteligt sammen med Deadpool. Der er til gengæld lidt sjovt at Deadpool er blevet kædet sammen med chimichangas, for han er faktisk ret ligeglad med at spise dem, i klassisk Deadpool stil synes han nemlig bare at ordet er vildt sjovt at sige.

Via YouTubeSom med mange andre mexicanske retter består en chimichanga af en tortilla og en eller anden form for fyld, det der gør at en chimichanga skiller sig ud og gør den unik er at den foldes lidt i stil med en forårsrulle og friteres til den er gylden og sprød. Hvis den var blevet spist “rå” havde det været en burrito, og hvis den var blevet bagt havde det været en enchilada – oh yeah det er de små forskelle der er vigtige i det her køkken. Når det så er sagt så er jeg nødt til at indrømme at jeg synes at det var langt nemmere, først at brune hver enkel chimichanga på en pande i et godt lag olie og så bage dem færdige i en ovn Helt traditionelt er det naturligvis ikke, men det fungererede nu altså meget godt alligevel*

Når det til gengæld kommer til fyldet er det ikke rigtig nogle regler, og det kan varieres i det uendelige, opskriften herunder er lavet med mit favorit fyld men du kan jo ændre opskriften sådan så du får lige præcis den chimichanga du har lyst til, for husk at det kun er fantasien der sætter grænser for hvad du kan komme i din chimichanga.


1 løg, finthakket 

3-4 fed hvidløg, finthakket

3 tsk. stødt koriander

3 tsk. stødt spidskommen 

1 tsk. chipotle chiliflager  

½ spsk. oreagano

500 g hakket oksekød

2 dl. ris

100 g rygeost

1 stort glas tomatsauce

Salt

200 g revet ost

8-10 tortilla wraps

Olie til fritering

Svits løg og hvidløg i en tykbundet bryde til de begynder at blive møre

Nu kommes krydderierne ned i løgbladningen og brænd dem let af inden kødet tilsættes

Brun kødet godt af i gryden og hæld dernæst risene ved

Lad blandingen svitse i små 2-3 minutter under omrøring

Nu tilsættes rygeosten sammen med tomatsauce, og så skal det hele ellers bare simre under låg indtil risene er møre – ca 5-20 min.

Dernæst er det blevet tid til at smage fyldet til med lidt salt før chimichangerne skal samles og steges

Når du skal folde dine chimihangas fordeler du 3-4 spsk. af fyldet på hver tortilla wrap, top dernæst med 2-3 spsk. revet ost.

Fold nu hver side ind over fyldet og rul tortillaen sammen som en stram cigar – fortsæt på samme måde med alle tortillaerne

Brun nu chimichangaerne i varm olie på en pande, og start for gudsskyld med den side hvor åbningen er, så sikre man nemlig at tortillaen bliver ved med at være lukket.

Chimichangaerne skal stege i ca. 2 min. på hver side eller til de er gyldne, bagefter skal de bages i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min.

Chimichanga

*Bonus tip: du kan sagtens lave en hel skudefuld chimichangas og smide dem i fryseren når de er brunet af, så har du nemlig en super nem og smækker-lækker aftensmad der bare skal en tur i ovnen til de dage hvor tiden er knap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments

  1. Malene says:

    Haha, hvor er det bare en fed ide til en blog, held og lykke med den! Tror ikke jeg kan tåle alt det olie (desværre), men hvor vil jeg gerne lave det til min kæreste!

    Kan du lave en opskrift på blå suppe (Bridget Jones dagbog) og berlinere (er det ikke det?) fra Prinsessen og Frøen? 😀
    Eller nogle af Brees retter fra desperate housewives? 😀

    • Trine says:

      Mange tak Malene, må indrømme at maven også straffede mig grumt dagen efter (kan heller ikke tåle mad med for meget olie så godt) hvis du gerne vil lave de her chimichangas så både dig og kæresten kan spise dem kan man jo evt. pensle dem med lidt olie og bage den i ovnen – det har jeg lidt skumle planer om at gøre næste gang vi skal have dem på menuen (og så kan vi jo altid krydse fingre for at mexi-mad politiet ikke kommer efter os )

    • Trine says:

      M.H.T prinsessen og frøen, så er Tianas beignets (og jo du har helt ret i at de ligner vores berlinere ret meget hehe) allerede på tegne brædtet, så mon ikke de rammer bloggen engang i den nærmeste fremtid. Bridget Jones derimod, jeg havde slet ikke overvejet hendes blå suppe, men det er da en super fed idé. Så tak for tippet, den er hermed kommet på min to-do liste

Skriv et svar