De japanske nuggets

Karrage

Hvis man læser manga eller ser anime er man højst sandsynligt stødt på karaage på et eller andet tidspunkt. De små gyldne og friterede hapsere er nemlig uhyrer populære i Japan, og udover at være meget fremtrædende i den japanske popkultur er de også et kærkomment element i bento bokse til både børn og voksne.

Karaage minder lidt om kyllinge nuggets, den eneste forskel er bare at karaage er åh så meget bedre end en standart nugget. Kyllinge stykkerne er nemlig både ekstra møre og saftige fordi de har ligget og hygget sig i en god smagfuld marinade, og deres hurtige drys med majs stivelse  og dobbelte tur i et rygende varmt oliebad sikre at de er super sprøde og totalt uimodståelige.

Ja den her japanske snack er jo nærmest indbegrebet af en rigtig nerdy treat som popper op over alt i japansk popkultur, så selvfølgelig måtte jeg finde en plads til de her små lækkerbiskner her på bloggen så alle jer nørder derude kan få lov til at mæske jer i karaage til i segner

Karaage

Teknisk set er karaage dog ikke navnet på retten, men den tilberednings måde man bruger til at fritere små krydrede stykker kød, som oftest er det dog kylling der anvendes, så de fleste gange antages det bare at når der snakkes om karaage så er det kylling der er tale om. Og når man først har smagt de her små guldklumper ja så forstår man da så sandelig godt hvorfor kylling er den foretrukne form for karaage, men hvis man ikke er til kylling kan man sagtens bruge, svin, fisk eller okse istedet for… ja det er faktisk kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan lave som karaage


500 g kyllingebryst eller lårkød, skåret i tern

1 æble, skåret i grove stykker

½ løg, skåret i grove stykker

1 tsk. ingefær, fint revet

1 fed hvidløg, fint revet

1 dl soya

1 spsk. mirin

1 knsp. peber

1 knsp. cayenne peber

1 spsk. sukker

3 dl. maizena

olie til fritering

Blend æble, løg, ingefær, hvidløg, soya og mirin til en glat puré

Smag nu puréen til med peber, cayenne og sukker

Nu hældes puréen over kyllingen som skal marineres natten over

Dagen efter varmes olien op

Mens olien varmes op vendes de marinerede kyllingestykker i maizenaen

Drys overskydende maizena af og friter nu alle stykkerne i 2 min, og lad dem køle lidt af på fedtsugende papir.

Herefter friteres alle stykkerne endnu engang i 1 min og 15 sek. så de får en ekstra sprød overfladekaraage

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar