Cookie Monsterets cookie trio

Jim Henson’s serie “Sesame Street” opnåede efter sin præmiere i 1969 hurtig kult status som en pioner inden for pædagogiske børneprogrammer. Serien havde mange elskværdige og farverige karakterer, men den mest vellidte og populære af karakterene må siges at være den legendariske blå uldtot Cookie Monster. Hans kærlighed til cookies vil ingen ende tage, og siden den danske sommer for en stund har valgt at gemme sig bag en dyne af tunge grå regnskyer, var der ikke så meget andet at lave i dag end at gå en tur i køkkenet og fremtrylle en lækker treat, og hvad kunne være mere passende på denne regnvåde søndag end en trio af lækre cookies til Cookie Monstere som med garanti vil få ham til at sige “Mmmmm….cooooooooookie” med største salighed inden han rømmer fadet for selv de mindste krummer.


225 g smør

160 g farin

160 g sukker

1 tsk. salt

2 tsk. vaniljepulver

2 æg

375 g mel

2 tsk. chiliflager

1 tsk. natron

½ tsk. bagepulver

200 g mørk chokolade 70 %, groft hakket

Start med at piske smør, farin, sukker, salt og vanilje lyst og luftigt

Tilsæt nu æggene, et ad gangen mens der piskes

I en anden skål blandes mel, chiliflager, natron og bagepulver godt sammen

Når begge æg er helt indkorporeret tilsættes de tørre ingredienser og dejen røres let sammen

Til sidst æltes chokoladen i, før dejen stilles på køl i min. 30 min

Del nu den afkølede dej i stykker på ca. 25 g og form hverts stykke dej til en lille kugle

Hver kugle trykkes nu flade og bages ved 175 grader i 15-20 min – eller til de begynder at blive gyldne i kanten


225 g smør

160 g farin

160 g sukker

1 tsk. salt

2 tsk. vaniljepulver

2 æg

375 g mel

1 tsk. natron

½ tsk. bagepulver

200 g skittles original, groft hakket

Start med at piske smør, farin, sukker, salt og vanilje lyst og luftigt

tilsæt nu æggene, et ad gangen mens der piskes

I en anden skål blandes mel, natron og bagepulver godt sammen

Når begge æg er helt indkorporeret tilsættes de tørre ingredienser og dejen røres let sammen

Til sidst æltes skittlesne i, før dejen stilles på køl i min. 30 min

Del nu den afkølede dej i stykker på ca. 25 g og form hverts stykke dej til en lille kugle

Hver kugle trykkes nu flade og bages ved 175 grader i 15-20 min – eller til de begynder at blive gyldne i kanten


225 g smør

160 g lys muscovadosukker

160 g sukker

1 tsk. salt

2 tsk. vaniljepulver

2 æg

375 g mel

1 tsk. natron

½ tsk. bagepulver

200 g hvid chokolade, groft hakket

12 g frysetørret hindbær

Start med at piske smør, muscovadosukker, sukker, salt og vanilje lyst og luftigt

tilsæt nu æggene, et ad gangen mens der piskes

I en anden skål blandes mel, natron og bagepulver godt sammen

Når begge æg er helt indkorporeret tilsættes de tørre ingredienser og dejen røres let sammen

Til sidst æltes chokoladen og de frysetørrede hindbær i, før dejen stilles på køl i min. 30 min

Del nu den afkølede dej i stykker på ca. 25 g og form hverts stykke dej til en lille kugle

Hver kugle trykkes nu flade og bages ved 175 grader i 15-20 min – eller til de begynder at blive gyldne i kanten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar