A Pirate’s Life For Me

Ohøj nørder, tiden er inde til at sætte den udstoppede papegøje fast på skulderen, binde en hjemmelavet klap for øjet og få støvet træbenet af. I dag skal vi nemlig fejre at det 5. kapitel i Pirates of the Caribbean serien “Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge” har ramt de danske biografsale. Og selvom nogle måske vil mene at denne filmserie baseret på forlystelsen af sammen navn fra Disneyland er ved at være trukket lidt i langdrag, så er det langt fra tilfældet her på Nerdy Treats.

Via Kino

Her bliver premieren nemlig fejret med hele to skønne pirat treats der med garanti vil få enhver landrakke til at længes efter både skumsprøjt og krudtrød i Det Caribiske Hav omgivet af Jack, Gibbs, Barbossa, Pintelm Ragetti og alle de andre fra piratslænget.

Selv når jeg desværre først ind og se filmen den 31. maj, så indtil da må jeg finde trøst i dagens to treats. Men hey når det betyder en legitim grund til mæske sig i både en let krydret og boozy pirat milkshake og bjerge af vaske ægte konditer klassikere af mørdej med marcipanfyld  overtrukket med chokolade  aka napoleons pirathatte… ja så er ventetiden ligepludselig til at holde ud.

Men hvad med jer nørder derude, er der nogle af jer som skal i biffen her i Kristi himmelfarts ferien? hvis der er så smid gerne en besked herunder og fortæl hvad I synes om den.


500 ml mælk

2 håndfulde isterninger

4 kugler vaniljeis

40 ml captain morgan spiced rom

40 ml monin ingefær sirup

40 ml monin vanilje sirup

Saft fra 2 lime

Pynt

Chokolades sauce

Flødeskum

Limeskal

Kandiseret ingefær

Kom mælk, isterninger og vaniljeis i en blender og blend ved højeste hastighed i 15-30 sekunder til du har en ensartet og skummende shake

Smag dernæst shaken til med rom, ingefær sirup, vanilje sirup og limesaft før den hældes i høje glas sammen med chokoladesauce og pyntes med flødeskum, limeskal og kandiseret ingefær 


300 g mel

100 g flormelis

150 g koldt smør

1 knsp. salt

1 æg

Fyld

100 g sukker

1 æggehvide

250 g marcipan

Pynt

200 g chokolade

Start med at lave mørdejen ved at komme mel, flormelis, smør og salt i en foodprocessor og blend det sammen indtil det begynder at ligne brødkrummer eller revet parmesan

Tilsæt nu ægget og ælt hurtigt sammen til en sammenhængende dej

Nu skal dejen hvile på køl i min. 30 min.

Mens dejen hviler kan man med fordel lave fyldet ved at ælte sukker og æggehvide godt ind i marcipanen.

Når mørdejen har hvilet rulles den forholdsvist tyndt ud og udstikkes i cirkler på ca. 8 cm og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Tril nu små kugler på størrelse med en lille bordtennisbold og læg en kugle i midten af hver dejcirkel.

Fold nu mørdejen op omkring marcipankuglerne med ét tryk tre steder så du former en lille trekanten hat

Bag nu kagerne i ovnen ved 190 grader i 10-15 min eller til de er gyldne, og lad dem køle helt ned før de skal dyppes i chokolade.

Når pirathattene er helt kolde dyppes deres bunde i smeltet chokolade, og deres sider pyntes med små chokolade korssting på siderne så de får det helt rigtige Jack Sparrow look

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments

Skriv et svar