I sygesengen med ramen og Ponyo

Ponyo ramen

 

Forårsforkølelse! Ja der findes altså bare ikke noget værre ord på denne årstid, specielt ikke når man er en af dem der altid bliver ramt af det her skræklige fænomen.

Selvfølgelig har foråret 2016 ikke være undtagelsen der bekræfter reglen, og derfor har jeg den sidste uges tid været sendt til tælling med feber, hovedpine, ondt i halsen og snot i hele bærret.

Alt sammen på samme tid, og selvfølgelig blev jeg ramt af forårsforkølelsen som en hammer i ansigtet på selvsamme dag som jeg skulle til en ret så vigtig jobsamtale… arrrrrgh FML.

Oh well godt dopet drog jeg afsted mod jobsamtalen med mantraet “fake it til you make it”, og åbenbart virkede det for jeg røg videre til næste samtalerunde.

Og heldigvis for mig betød det at jeg lige fik pause mellem de to samtaler på en lille uges tid, og derfor fik rigeligt med tid til at komme ordentligt på benene igen.

Fit for fight, og klar til en jobsamtale

Så det meste af den sidste uges tid er blevet brugt med at ligge under en varm dyne med te, honning, næsespray, kleenex og panodil inden for rækkevide i total Sheldon Cooper mode med ømme bihuler og en ulidelig trang til at få kæresten til at nusse mig på maven mens der bliver sunget “Soft Kitty”.

I sidste ende virkede den behandling heldigvis for nu er jeg blevet rask igen og er totalt fit for fight til den næste runde af jobsamtalen.

Men derfor har det nu stadig virket som om den her uge har været en evig kamp op ad bakke, for alle kan vidst hurtigt blive enige om at det er meget trist at være syg, og til tider virker det som om man aldrig bliver rask igen.

Et lille lyspunkt er der dog ved at være syg, og det er at man har en helt legitim grund til at ligge og se film under dynen hele dagen lang… når man da ellers ikke er gået i feberkoma og sover sin sygdom væk.

En sand feel-good film

Det er blevet set rigtig mange feel-good film i ugens løb, men den film som helt sikkert fik mig til at have det allerbedst var Ponyo på klippen ved havet og ja den er blevet set til døde i ugens løb, for det er bare en af de film som man aldrig kan blive træt af.

Filmen handler om den lille dreng Sosuke som bliver ven med en lille guldfisk som han kalder Ponyo. Ponyos største ønske er at blive til en rigtig pige så hun kan leve som et menneske og være sammen med Sosuke.

Men selvom Ponyos stædighed er med til at hun rent faktisk bliver til en lille pige, så er det langt fra let at leve som menneske, specielt ikke når man kommer til at slippe en ældgammel forbandelse løs på verden og samtidig har verdenshavenes kollektive kræfter imod sig som ihærdigt prøver at drive én væk fra landjorden og tilbage til sit hjem i havet igen.

Efter min mening er det en af de bedste film fra Studio Ghibli, den er fuld af smukke tegninger og en god historie der formår at fortælle om de fantastiske vidundere børn oplever både ved ren magi, og ved hverdagens små magiske øjeblikke.

Det bedste eksempel herpå ses i det øjeblik hvor Ponyo får serveres sin første menneskeret – ramen, en ret som fra hendes perspektiv bliver til ved at man hælder kogende vand over en pakke nudler, lægger låg på og venter i 3 min.

Som ved et trylleslag dukker der herefter pludselig både æg, forårsløg og skinke frem når man løfter låget af den dampende varme ramen, og Ponyos øjne funkler af ren og skær overraskelse og glæde.

Ponyos ramen aka en skål fuld af magi

Ja os bag skærmen ved jo godt at det selvfølgelig er Sosuke mor Lisa som har kommet de ekstra ting i Ponyos skål mens hun ikke kiggede, men for Ponyo er det ren og skær magi og det resulterer i en af de nok sødeste scener i hele filmen.

Jeg var selvfølgelig nødt til at lave Ponyos ramen næsten lige med det samme, og selvom jeg var en lille sicko  måtte jeg give efter for min craving og hoppe en tur i køkkenet. Heldigvis havde vi alle ingredienserne i huset så jeg slap for at begive mit sløje sygdomsbefængte korpus ud i verden for at handle, mega score hvis I spørger mig.

Ponyo’s ramen var super nem at lave og den var lige præcis hvad jeg havde brug for at spise mens jeg lå og var syg, for det var ren og skær comfort food som varmede både krop og sjæl, og selvom jeg ikke rigtig havde samme magiske oplevelse med fyld i min ramen som Ponyo havde, ja så kunne jeg nu ikke lade være med at smile lidt mens jeg stod i køkkenet, simpelthen bare fordi jeg ikke kunne slå lille Ponyos glæde ud af hovedet.

 

Ponyo ramen

Har du mod på at prøve en lidt mere omfattende ramen, så er Narutos ramen måske noget for dig.


Loot: 1 person

Quest level:


Ponyos ramen

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 1 person

Ingredienser

  • 1 æg
  • 1 pk. yumyum nudler (med kyllingesmag)
  • vand (kogende)
  • 1 skive hamburgerryg/ skinke
  • 1 forårsløg (fint snittet)

Sådan gør du

  • Start med at koge ægget i 8 minutter.
  • Mens ægget koger kommes nudlerne i en skål sammen med den lille pakke med krydderier.
  • Hæld nu nok kogende vand over til nudlerne er dækkede og lad dem hvile i ca. 3 min under et låg.
  • Del nu både hamburgerryggen og ægget og læg dem overn på de kogte nudler.
  • Kom nu det lille låg tilbage på skålen og lad det hele dampe lidt i nogle minutter før retten serveres.

 

Prøv også

Kommentarer

3 svar til “I sygesengen med ramen og Ponyo”

  1. pepi Avatar

    Yay! Thank you for adding the google translate feature. Now I can understand your recipes 😀

    1. Trine Avatar

      You are very welcome, demand was high for that feature, so of course I wanted to share my recipes with everyone interested 🙂

  2. Dina Avatar

    Such a simple recipe thanks for this!! I think I’m going to have to try and make that now!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering