Quidditch spillerens røræg

Røræg

I hverdagene er morgenmaden ikke ligefrem det måltid der får allerstørst opmærksomhed herhjemme, og ofte ender jeg med at gå om bord i en lynhurtig skål med yoghurt og müesli. Men i weekenden lægges hverdagens travlhed på hylden, så lørdag og søndag plejer den at stå på total selvforkælelse i form af ekstra god morgenmad. Herhjemme er røræg bestemt en af weekend morgenmads favoritterne, og det skal helst være af det lette, bløde og cremede slags.

Sidste weekend var bestemt ingen undtagelse, og de af jer som følger med inde på Instagram spottede nok den Harry Potter inspirerede morgenmad jeg biksede sammen til mig og Christoffer i lørdags. Idéen til at give vores lækre weekend morgenmad et fantasy twist fik jeg efter jeg fornyligt gik igang med at genlæse Harry Potter serien, og udover at nyde glæden ved at genlæse nogle af mine absolutte yndligs bøger, så fik jeg også muligheden for at genopdage de mange forskellige muggler- og troldmandsretter J.K. Rowling har inkluderet i sine fantastiske bøger.

Røræg

Dagens nerdy treat hører til i kategorien muggler retter, men bare rolig den smager lige godt uanset om man er muggler eller render rundt med troldmands blod i årerne. Og hvis man har planer om at skulle ud og spille lidt Quidditch her i det gode forårsvejr, så har jeg det fra en pålidelig kilde at det her er det perfekte morgenmåltid, for ifølge Gryffindors tidligere kaptajn og målmand Oliver Wood, så har enhver Quidditchspiller brug for et solidt morgenmåltid inden han/ hun flyver afsted på sin kost.


“De vågnede næste dag til strålende solskin og en frisk brise.

“Perfekt Quidditch-vejr” sagde Wood optimistisk ved morgenbordet og sørgede for en ordentlig omgang røræg til hele holdet.

Han læssede ivrigt over på deres tallerkener og sagde “Harry, lad nu være med at side der og hænge. Du har brug for et solidt morgenmåltid””

(Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, J.K. Rowling)


6 æg

25 g smør

1 spsk. cremefraiche

Salt og peber

Smelt smørret i em gryde og kom derefter æggene ned i smørret

Varm nu æggene op ved svag varme under omrøring indtil de begynder at stivne og danne små klumper

Når æggene har sat sig rører man cremefraichen ind i dem og smager til med salt og peber

Server de fortryllende røræg sammen med ristetbrød og evt. lidt sprødstegt bacon for at få en solid og god start inden den næsten Quidditch kamp

Røræg

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One comment

Skriv et svar